2008. szeptember 17., szerda

Az erkölcsi norma, A JOGGAL VALÓ VISSZAÉLÉS ?

Zsigai Klára ellen az állam kilakoltatási végzést hozott
Az Interneten hosszú évek óta zajló lakásperéről, küzdőszelleméről, valamint verseiről ismertté vált Zsigai Klára ellen az állam - hogy saját embereinek mulasztásait és szándékos törvénysértéseit fedezze - kilakoltatást rendelt el.
Doc.megtekinthető: Molnár F.Árpád: http://hirhatter.com/rovid_hirek_komm.htm


Az erkölcsi norma A JOGGAL VALÓ VISSZAÉLÉS ?

Tessék egyszer és végre tudomásul venni azt, hogy ma Magyarországon a maffia uralja a terepet, a magántulajdon fölött uralkodói szerepkört lát el, ami kiterjed mindenhova, és az pedig, kivétel nélkül minden fölé emelkedve hajlik át mindenen.

Szégyen és gyalázat, hogy tisztességben ledolgozott komoly, több évtizedes munkát maguk mögött hagyó emberek életét teszik akként tönkre, hogy elveszik a léthez, az élethez való jogukat. Lenyúlják, ellopatják a megszerzett tulajdont, ami lehet az ingatlan, a lakás, az ingóság, vagy pénzben bármi is. Parazita módon döntik el és adják annak, akinek éppen azt akarják. Törvénytelen működéssel megtehetik, határok és terhek nélkül maffiai hatalommal körülfonva.
Egyszóval elvetetik a másét. Csak úgy és oly módon, ahogy itt is, éppen ebben az ügyben, úgy ahogy a többi hasonló esetekben. Maguk a hivatalok kreálják a disznóságot, a balhét meg másra exportálják. Természetesen csak a lakossági károkra lehet, hiszen védett funkciókat, maffiás beosztásokat látnak el a hivatali székekben. Megrendelésre döntenek, működtetik a jogszabályi rendelkezéseket, a jogszabályok alkalmazását.

A Ptk.5§ 1) A törvény tiltja a joggal való visszaélést.
2) A joggal való visszaélésnek minősül a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen ha az a nemzetgazdaság megkárosítására, a személyek zaklatására, vagy illetéktelen előnyös szerzésre vezetne.

E § a joggal való visszaélés általános tilalmát rögzíti, elismeri azt a tényt, hogy az aktív vagy passzív jogszerű magatartással is lehet jogellenes tevékenységet végezni.

Egy bizonyos jog gyakorlása tehát meghatározott mértékig jogszerű, és meghatározott mértéken túl pedig jogellenes is lehet. (Ma ez az utóbbi bizonyítottan rendkívülien hatékonyan működik.)

Felhívnám a figyelmet arra, hogy a tisztességes eljárás, eljárások egy adott társadalomi helyzetben kialakult érvényben levő erkölcsi normákon alapul.
Ez a norma ma pedig ebben az országban, napjainkban rendkívülien kritikussá vált, és mélyen a víz szintje alá került. Megjegyezném, már évek óta egyre lejjebb és lentebbre száll. Tehát az a norma ami fellelhető ebben a tekintetben, példásan érzékelteti ezeket a visszás állapotokat, a törvénytelen jogi viszonyok sokaságát, amely a megálmodott a mesére alapozó határozatokban, ítéletekben szedi tömegesen az áldozatait. Célirányosan tudatosan tör a mély felé, a realitást nélkülözi.

Elkeserítő mint tény az, hogy másoknak a jóérzésű segítségét kell ahhoz igénybe venni valakinek, - holott nem lenne rászorulva - csak mert a hivatalok működése a nem megfelelő jelenleg, azaz törvény alárendelt viszonyba áll a meghozott döntéseikkel, messze elvonatkoztatva azt a reális valóságtól.

Nincsenek megjegyzések: