2008. december 20., szombat

A sutyi - mutyi ingatlan-nyilvántartás, a Barba trükk!

Nekik sikerült az ingatlan - nyilvántartásba bejegyeztetni . vagy éppen töröltetni, még bíróság sem kellet hozzá. Valakinek még bírósági ítélet mellet sem sikerülhetett a saját tulajdonát mint tulajdonosnak megvédeni. Vagyunk ””egypáran”” . Arról meg nem is beszélve, hogy menet közben léptek meg önállóan a hivatal által elrendelő bírósági határozatok, vagy éppen ítéletek. Csak úgy menetközben éltek önálló életet. Lábuk kelt. .

Ez ám a sutyi - mutyi Barba trükk!

De, nézzük csak?

***

Gráf József, agrárminiszter és Juhász Ferenc, honvédelmi miniszter is érintett a pákozdi állami földértékesítési ügyben, amelyben a Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt Benedek Fülöp ellen.

A Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgató-helyettesét és társait hivatali visszaéléssel vádolja a Fejér Megyei Főügyészség. A hatóság szerint a volt szakállamtitkár segített külföldi tulajdonba játszani egy lőtérként üzemelő földet még 2006-ban.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint Juhász Ferenc, honvédelmi, és Gráf József agrárminiszter saját maga kérte a földhivataltól: töröljék a szóban forgó földet a honvédelmi minisztérium ingatlan-nyilvántartásából. A dokumentumot ráadásul valószínűleg visszadátumozták.

Kurucz..info /(Magyar Nemzet)
***

Tehát:
Nekik sikerült az ingatlan - nyilvántartásba bejegyeztetni . vagy éppen töröltetni, még bíróság sem kellet hozzá. Valakinek még bírósági ítélet mellet sem sikerülhetett a saját tulajdonát mint tulajdonosnak megvédeni. Vagyunk ””egypáran”” . Arról meg nem is beszélve, hogy menet közben léptek meg önállóan a hivatal által elrendelő bírósági határozatok, vagy éppen ítéletek. Csak úgy  menetközben éltek önálló életet. Lábuk kelt. .

Ez ám a sutyi - mutyi Barba trükk !?

A Legfelsőbb Bíróság hatályon kívüli helyező végzése nyomán az eredeti állapot helyreállt, s bár a Földhivatal ez idáig a jogerős a jogerős ítélet hatályon kívül helyezése előtt megváltoztatott tulajdoni hányadok tekintetében az eredeti állapotot nem jegyezte vissza, azonban ennek visszajegyzése földhivatali eljárás keretében a Legfelsőbb Bíróság Pfv.I.20263/2006/2 sorszámú végzése alapján elvégezhető.

E tárgyban külön megállapítási kereset előterjesztésének Pp.123§(1) bekezdésében írt feltételek tehát nem állnak fenn.

A fenti sorszámú végzés esetében is „ lába kelt „  vajon egy bírósági dokumentumnak,  hogy még mindig nem sikerült realizálni az eredeti állapot bejegyzését?



6 megjegyzés:

Unknown írta...

2003.április 15-én keltezte a Legfelsőbb Bíróság a Végzését,mely megállapította,hogy törvénysértő volt mind a 4 darab Ítélet;-úgy az I.fokúak,mint a Fővárosi Bíróság nagytudásúaké is!!Nem tudják értelmezni azt,hogy ha valaki -távollétünkben- bemutatja a saját háztulajdonunkat egy idegennek,attól még az nem kerűlhet az idegen tulajdonáa: tulajdonjogot csak tulajdonostól lehet megszerezni!Ingatlan-tulajdonjog nem érvül el.

Az ingatlanmaffia írta...

Ez így van János. Ehhez eddig 15 év, vagy mennyi is kellett?
Persze ez még így egy nagy semmi, mert mi lesz a földhivatali bejegyzéssel? Hányszor fognak még ezen idő alatt zaklatni és kilakoltatni a sajátodból?
Valakinek az ingatlan-nyilvántartásban is át kellene vezettetni. Bár lehet, hogy korábban menet közben lába kelt a határozatnak és eltűnt a ködben. János ha be akarod jegyeztetni az Neked nem fog menni. Ezt csak a bíróság rendelheti el, hivatal kell hozzá. Vajon még mennyi kört kell ahhoz futni, hogy ez is több év után lerendezésre kerüljön, és hány kilakoltatást fogsz megélni és kivédeni?

üdv.Kati

Unknown írta...

1993.02.15-től datáljuk az ingatlanunk elvételét!
Csak azt nem tudom,hogy miért nem nyomoztak ez ügyben?Miért nem büncselekmény,ha valaki másnak a házát eladja!??!Végrhajtásokat szenvedtünk el,és jelenleg is levegőben lóg e pallos!De nekem semmi közöm a maffiózók adás-vételi szerződéséhez!Most meg nem szüntethetem meg a pert.1993-ban kértük a Bíróságot,semmisítse meg a tulajdonunk-elleni Önkormányzati -Bírtokvédelmünket megtagadó-Határozatát.Összesen ennyit kértünk.Most kiderűlt,hogy ezt már a Legfelsőbb Bíróság "helyre-tette" azzal,hogy hatályon kívűl helyezte az össes törvénysértő bírósági eljárásokat.Ha ez így van,akkor én már nem kell.hogy pereskedjek!!??Intézzék el a maffiózók egymásközött amit adtak-vettek távollétünkben!De most nem engedik a kereset megszüntetését és nem tudom nyakamból lerázni az erőszakkal rám testált pártfogó ügyvédet se!Így lehet,hogy újabb 16 év pereskedése várható!

Az ingatlanmaffia írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Az ingatlanmaffia írta...

Hidd el János. hogy semmi sem lehetetlen. Jön: Az ismét 16 peres év. Egyrészt a huza vona a földhivatali bejegyzés elrendelése ügyében, - már az, hogy ki is az, akinek feladata törvény szerint visszarendeztetni, ráiratni az esetedben a tulajdont a bírósági ítélet szerint. Ez lesz az újabb 10 év.
Másodlagosan pedig, - egy az újabb 10 év,- a nem kívánt ügyvédtől való magad megkímélése.
Abból a szempontból ugyanis, hogy azt a bíróság jelölte és rendelte ki - ismét 10 év pereskedés várható. Gyakorlatilag tehát, nincs mit tenni. De, meg kell említenem, hogy az is nagy eredmény lett 15 év után, hogy elfogultság miatt más bíróság lett kijelölve ennek az ügynek a lefolytatására - ami egyébként oka fogyottá is vált - mert tudja fene, hány kilakoltatást kellett volna még átélned. Bár, még jöhet a ""KÁNAÁN"" Semmi sem kizárt. Elhiheted, meg fel is készülhetsz rá. Javaslom, nehogy váratlanul érjen.

üdv.Kati

Unknown írta...

Hiába alkottak bírósági ítéletet a Földhivatal részére,hogy állitsa vissza az eredeti állapotot,- a földhivatal a mai napig nem tette meg! Tehát a MK.Legfelsőbb Bíróság és a Budai Közp.Ker.Bíróság is hiába ítélkezik,ha a lakás -maffiózók ügyvédje lepénzeli a földhivatali előadót!!Sajnos!