2008. április 4., péntek

Ez nem Magyarország ?! 7

Ez nem Magyarország ?! 7
A zsidó állam a bűnözők menedéke?




„Kelemen Péternének (közismert nevén Mara) olyan megnyerő stílusa volt, hogy nem lehetett nem hinni neki. Az agya úgy működött, mint egy svájci óra, fejben több lépéssel járt mindenki előtt. Ő volt Kulcsár Attila női megfelelője.” Így jellemezte Őt az egyik károsult.

Az ingatlan-nyilvántartással foglakozó Mara ügyleteiben ügyvédek is közreműködtek, korábban Dr. Kovács József, majd a végső szakaszban Dr. Szilágyi Anna.

A csalássorozat jellemzője az volt, hogy egy eladásra szánt, meghirdetett ingatlannál vevőként jelentkeztek. Ügyvédi közreműködéssel megkötötték az adásvételi szerződést. A szerződéskötéskor , rendszerint 1-2 millió foglaló, előleg kifizetésére sor került, a fennmaradó vételár kifizetésére néhány hónapos határidőben állapodtak meg. Az is ügyvédi közreműködéssel történt, hogy az adásvételi szerződésben „becsempésztek”olyan kitételt, hogy az adásvételi szerződés aláírásával az eladó lemond az ingatlan tulajdonjogáról.

Az ingatlant már másnap a vevő nevére bejegyezték a földhivatalnál? A következő napon többmilliós hitelfelvételre került sor, aminek a fedezetéül, a még ki nem fizetett ingatlan volt. A hitelt nem törlesztették, az ingatlan már a nevükön volt, ennek ellenére –rejtélyes módon – visszaléptek az adásvételi szerződéstől?

Mara ellen sorozatban feljelentések következtek be, a nyomozó hatóság nemzetközi körözést adott ki Kelemen Péterné ellen, aki férjével, lányával Izraelben tartózkodik. Mara társai viszont Magyarországon tartózkodnak, akik ellen szintén feljelentések vannak, de a rendőrség – érthetetlenül- erről hallgat.

Velük szemben, a Kelemen Péternéhez köthető ügyben több polgári peres eljárás indult a bíróságon. Ezek közül kettőben jogerős ítélet született a károsultak javára, a a harmadik ügy most van befejezés előtt- amiben már, az első fokú ítéletben is kár megfizetésére kötelezte a bíró az elkövetőt.

Az ügyvédek-érdemes a nevüket megjegyezni: Dr. Harkányi Ágnes, Dr. Németh Sándor – semmi különlegeset nem tettek, csupán maradéktalanul az ügyfelük érdekeit képviselték. Ez lenne minden ügyvéd kötelessége!


Fási Sándorné Varga Csabáné Molnár Éva
Budapest Veszprém Veszprém

2008. március 30., vasárnap

Tisztelt Címzettek! Kedves Olvasók!

Tisztelt Címzettek! Kedves Olvasók!


Az, hogy a magyar jogállamisággal nagyon nagy baj van, ma már sokan tudják. Azt viszont, hogy a magyar jogszolgáltatás, leggyengébb pontja felelőségre nem vonható. Mindenkitől és a tényektől is független szervezet az ügyészség, azt még kevesen tudják. Az ügyészség hibáival, mulasztásaival, tévedéseivel esetleg korrupciójával még az ombudsmanok sem foglalkozhatnak. Igaz évi jelentésükben a Parlament felé azért tájékoztathatnák a magyar parlamentet. Még életemben nekem annyit senki nem hazudott, mint a magyar ügyészség. Számukra csak egy a fontos, a testület védelme és a virtuális ( a látszólagos ) jogállamiság fenntartása.

Van azonban egy biztató jel! Egyre kevesebben félnek az ügyészségtől és nem adják fel a küzdelmet, hogy a vádhatóság ne a bűnözőket, hanem a az áldozatokat védje és legalább arra
tartsák érdemesnek a magyar polgárt, hogy időben, tényszerűen, és a feltett kérdésekre válaszoljanak, legyen ellenvetésről, panaszról, vagy feljelentésről szó. Az ügyészség körül kialakult helyzet már nem tartható fenn.

Nádasdi István

A harmadik Magyar Köztársaság ügyészségének belgiumi áldozata.