2008. október 5., vasárnap

ÉRDEKBÍRÓK!

2008-10-03. (S.sz.: 019.)

„ÉRDEK-BÍRÓK”




A Magyar Néppárt a beérkezett anyagok, a személyes tapasztalatok alapján egy új fogalmat vezet be a magyar bírók körében, az un. „Érdek-bírók” megnevezést. Ők azok, akik minden szemrebbenés nélkül érdekből bíráskodnak, ( ha megvesztegették, akkor a saját érdekében, ha egy rossz ítéletet hozó bírót kell megvédeni, akkor a „mundér” érdekében, stb.) nem érdekli Őket a törvények, a tények, főleg nem az igazság, nem érdekli Őket, hogy mi folyik a tárgyalóteremben, az nekik csak látszatkeltő „színjáték”.

Ürügyként egy másik bíró eljárásra hivatkoznak, azzal „takaróznak”- mondván, „hogy ezt már elbírálták”, ahelyett, hogy azzal az üggyel foglalkoznának, amelyikben Ők bíráskodnak. Ők hozzák a rossz ítéleteket!

Érthetetlen, hogy ezzel miért nem foglalkoznak az országgyűlési képviselők, a kormánytagok, az arra illetékesek (Dr. Sólyom László)? Nincs köztük becsületes személy? Nem érdekli Őket a „kisemberek” sorsa? (Valószínű, hogy nem így van!) Akkor meg mire várnak?



Újabb bírók a vádlottak padján


Kovács Gyula magánvádas feljelentése alapján újabb bírók kerültek a vádlottak padjára. A Pécsi Ítélőtábla az eljárás lefolytatására a Szekszárdi Városi Bíróságot, illetve a Tolna Megyei Bíróságot jelölte ki. Íme az érintettek:

Pécsi Városi Bíróság: Dr. Horváth Katalin, Dr. Herbai Ilona, Dr. Podlocky György,
Dr. Boros Ágnes, Dr. Bence Krisztina.

Baranya Megyei Bíróság: Dr. Veszely József, Dr. Poronyi Györgyi, Dr. Bán Erzsébet,
Dr. Lábady Tamás, Dr. Bán Erzsébet, Dr. Tolnai Ildikó.

Legfelsőbb Bíróság: Dr. Horecky Károly, Dr. Lévainé dr. Szakács Mária, Dr. Uhlár Mária, Dr. Bösinger Zsuzsanna, Dr. Kiss Mária, Dr. Csiky Ilona.

Sebők István Kovács Gyula
a Magyar Néppárt elnöke feljelentő