2009. május 27., szerda

CINKE program : Nyílt Levél

Ma reggel levélben fogalmaztam meg az INSZOL-nak: Sági Géza igazgatónak, Borkai Zsolt polgármesternek, Dr. Ottófi Rudolf alpolgármesternek, Dr. Lipovits Szilárd jegyzőnek, Páternoszter Piroska Szociális Népjóléti osztályvezetőnek a következőket:

Tárgy: Zsigai Klára kilakoltatása

Tisztelt Hölgyem / Uram, és minden vétkes!

Bartalovics Zoltán vagyok, a CINKE program (Civilek Nevezetes Kulturális Eseményei) művészeti vezetője. Pécsről, az Európa Kulturális Fővárosából koordinálok egy olyan nagyszerű csapatot, melynek minden tagja a magyar nyelv szépségét, szeretetét osztja meg a befogadó közönséggel. Alkotóink a világ különböző szegleteiből hirdetik a tisztaságot, a kultúrát, az emberi értéket fajtól, nemtől, vallástól, és minden megkülönböztetés mentesen. Képzőművészeti kiállításokat, állandó író-olvasó találkozókat tartunk az Origó-Mecsekszabolcs Rádióban az FM-87,8 Mz frekvencián élő adásban. Sikerünknek tudhatjuk a CINKEfészek Antológiánkat, a tavaly szeptemberi 2010Pécs EKF szerepvállalásunkat, a www.origo-haz.hu/cinke honlapunkat, ahol azonnali publikálásra, olvasásra, hozzászólásra van lehetőség. Magyarságunk lefedettsége behálózza e glóbusz szélességi, és hosszúsági köreit. A világ számos egyetemén, könyvtárában forgatják nagy szeretettel alkotóink verseit, prózáit, különböző képzőművészeti alkotásait.

Ennek a közösségnek a tagja az a győri Zsigai Klára is, akit Ön, Önök karhatalommal, testi és lelki megalázással kitettek otthonából. Az interneten pontosan nyomon lehetett követni a teljes ügymenetet. Annak minden hibáját, erkölcsi buktatóit, még jogi útvesztőit is, ahol elveszett az igazság. Nagyon nagy hiba, hogy a képviselők, a felsővezetés, annak kiszolgáló bírósági testülete nem az állampolgár védelmére van fenntartva, hanem a saját bürokráciájára, ahol az „errare humanum est”, Senecával elveszett.

Már József Attila is megfogalmazta:

„Az ország nem kérdi, mivégre engedik meggyűlni a bajt s miért nem a munkás védelmére gyámolítják a gyáripart.”

A jogrend megalkotói valami furcsa módon nem azt a népet szolgálják, akik megválasztották Őket. Összefonódásaik olyan erős szálakon csüggnek, hogy legyen az bármilyen hatalmi rendszer, önmaguk védelmére működik, van fenntartva.

„…Én fölnéztem az est alól
az egek fogaskerekére –
csilló véletlen szálaiból
törvényt szőtt a mult szövőszéke
és megint fölnéztem az égre
álmaim gőzei alól
s láttam, a törvény szövedéke
mindig fölfeslik valahol…”

Mint ha csak ma fogalmazódott volna meg e gondolat, épp oly’ kilátástalanul semmisítik meg a Magyar Népet.
Zsigai Klára törvénytisztelő, rendszerető, alkotó, hasznos tagja e társadalomnak. Értékeiből ad, szellemiségét megosztja verseiben. Mások munkáit megbecsülve példaértékű utat mutat a cél nélkül lézengőnek, a tudatos építőnek egyaránt. Ilyen értékek birtokosát hagyták ellátatlanul, utcára téve, minden csibészségüket tagadva, mint egy „sub rosa” összeesküvést gyakorolva az ítészek között.
S ami a legszörnyűbb, a magyarnak hitt ember van a legnagyobb kárára az igaz Magyarnak!

Önöket, és Önök munkáit megvetve maradok tisztelettel:

Bartalovics Zoltán
CINKE program

Nincsenek megjegyzések: