2010. január 2., szombat

A Mai Valóság! Kilakoltatás EGYMILLIÓÉRT



A MAI VALÓSÁG !

Tisztelt Török Zsolt Képviselő úr!
Cím: 1055 Budapest, V. Kossuth Lajos tér 4.

Tisztelt Képviselő úr, engedje meg, hogy itt az év végén nyílt levelünkben számot adjunk az eltelt 2009. évről. A TV2.- be történt személyes találkozásunk alkalmával ígéretet tett arra, hogy a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége munkáját nyomon kíséri támogatja és segítségére lesz. Folyamatos email úton történt tájékoztatásunk és folyamatos segítség kérésünk a mai napig nem ért célba Önnél.
Le kell írnunk és napra készen tájékoztatnunk kell Önt a mai valós helyzetről, melyről ezek szerint nincs tudomása vagy a másik verzió szerint, tudomása van róla, de nem érdekli és még asszisztál is hozzá. A döntést a két helyzet között a lelkiismeretére bízzuk. Nagy nehezen eljutottunk odáig, hogy született a Kormány kezdeményezésére egy Banki Magatartási Kódex, melyet a bankok, kiemelten a RAIFFEISEN bank kénye kedve szerint úgy rúg fel ahogy neki tetszik, mintha egyetlen egy törvény SEM kötelezné. Függetlenítik magukat az Állam elvárásaitól, megállapodásoktól, minden törvény felettinek képzelik magukat.
Az a gyanúnk több mint gyanú, hogy szándékosan szinte elvakultan védelmükbe veszik és pártfogolják a parlamenti képviselők a bankokat, melynek indokát szakmailag, hamarosan fel fogjuk kutatni. A valós tényeket, amit leírok Önnek - egyben kérem, hogy az összes (386) képviselő részére tegye elérhetővé- az ügyfélmegkeresések alapján tudom a nyilvánossá tenni. A Bankok a mai napon is folyamatosan megszegve a Banki Magatartás Kódexben vállalt kötelezettségét, továbbra is egyoldalúan módosítják a hitelszerződéseket és már a két havi törlesztő részlet nem fizetése esetén az állami támogatott „Áthidaló hitel” felajánlása nélkül AZONNAL FELMONDJA a szerződéseket. Folyamatosan küldi ki a bank tértivevényes ajánlott levélben az
egyoldalú szerződés módosító felmondó leveleket. Teszi ezt azért, hogy márciusra, mire a kilakoltatási moratórium lejár, jogerős bírósági végzéssel inkorrekt módszerekkel lakoltasson ki, dobjon embertelen, aljas módszerekkel az utcára családokat, gyermekeket! E banki ügy előre láthatóan 2 millió választópolgárt érint, akinek mind elveszítik a szavazatát. A bankok részére kötelezően előírt, törvénybe foglaltan fel kell ajánlani az állami támogatott áthidaló hitelt az adósok részére, majd át kell dolgoznia a banknak az állami támogatott hitelre, segítve ezzel az adósokat. Melyet pontosan azért hoztak létre, hogy NE kerülhessen a jogosan
birtokolt tulajdonából az utcára az adós, mindössze azért, ha két havi törlesztő részletet nem tudott kifizetni, mert elvesztette a válság miatt a munkahelyét.
Ha egy kicsit is érdekelné és utána nézne, Tisztelt Képviselő úr, kiderülne, hogy országos szinten a törvény hatályba lépéstől 15-20 db átdolgozás történt. Vagyis a bankok újra megszegték a törvényt azzal, hogy nem teljesítették a 2009. évi CXIV. törvényi kötelezettségét és nem az állami támogatott áthidaló hitelt nyújtották az adósok részére, hanem a saját „Start Tőkésített” hiteleibe, zsarolásos módszerrel kényszeríttette bele az adósokat. Kérdés az, ha az alacsonyabb havi törlesztő
részleteket nem tudta fizetni a az adós, akkor a tőkésített büntető kamatokkal és egyéb jogtalan, ismeretlen költségekkel felemelt összegű havi törlesztő részletet, - ami akár a duplájára is emelkedhetett a bank egyoldalú adósra áthárított ismeretlen költségek miatt – hogy tudja majd fizetni a második hónaptól? A bankok szándékosan adósságcsapdába kergeti az adósokat!


Van itt még egy hazugság a bankok részéről, ami pontosan igazolja az aljas embertelen hatalommal, erőfölényükkel történő visszaélést. Több ügyfélnél arra hivatkoznak, hogy azért nem jár az állami támogatott áthidaló hitel mert „BÁR” listás, KHR nyilvántartásba van az adós.
De arról nem beszél, hogy PONT az a bank tette fel és utasítja el jogtalanul az adóst, aki nem ismeri a törvényt és lehetőségeit. A bank nem tájékoztatja az ügyfelet, mert így könnyebb az elutasítás, ha az adós nem tájékozott a törvényi lehetőségeiről. Itt megint megsérti a bank a törvényi kötelezettséget, a korrekt tájékoztatás elhallgatásával. Ezen tényt pontosan tudja a bank, amikor a saját tőkésített hitelszerződését rákényszerítve íratja alá az adóssal. Mi ez, ha nem csalás az adós becsapása, hivatali visszaélés az ingatlan jogtalan tulajdonjog megszerzésére tett bűncselekmény. Most már csak azt kellene tisztázni, hogy minek is
volt szükség az adósokat megsegítő törvényre, (2009. évi CXIV. Tv), ha a bankokat nem érdekli és nem is tartják be a törvényeket. –megjegyzem, s a saját megfontolt véleményem, hogy - a Magatartási Kódex aláírásakor, már a bankok vezetői tudták, és már kész elképzelésük is megvolt arra nézve, hogy egyetlen egy sort sem fognak betartani belőle. Ez is azt bizonyítja, hogy a BANKBŰNÖZÉS, a korrupció, a hivatali visszaélés, a jogtalan tulajdonszerzés, a csalás, a mai napig virágzik a bankok és OFF-SHORE cégek részéről. Melyhez a még mindig jogi védettséget biztosít az összes parlamenti képviselő az asszisztálásával.
Hol van a „Seriff” Dr. Farkas Ádám a Felügyeleti Tanács elnöke, aki jogosítványokat kapott arra, hogy megállítsa a jogtalan szerződés módosításokat a Banki vissza éléseket, Bankbűnözést?
Miért engedélyezi a banki visszaéléseket, a bűncselekmények miatt eljárás alá vont gyanúsított cégek nepperek, „faktoring” és kilakoltató cégek, működési engedélyei NEM kerülnek felfüggesztésre, visszavonásra? Miért van ez? Jutalékot, vagy hallgatási pénzt kap a PSZÁF a kilakoltatások után? Vagy mindkettőt?! Ebben az országban minden elképzelhető, csak a tisztességes szolgáltatás, felügyelet NEM!
Másik nagyon fontos kérdés, hogy milyen alapon adott működési engedélyt a PSZÁF kilakoltatásra, árverezésre, ma Magyarországon, különböző faktor és credit nevű Kft. –-nek, ahol a parlamenti képviselőknek is van tulajdonrészük, vagy épp az övék a cég, amihez még tulajdon részként kapcsolódik OFF-SHORE cégként a tisztelt képviselő urak által létrehozott adómentes cég. Ilyen alapon a Fehér Kéményseprők holnap alapít egy OFF-SHORE árverező faktor Kft. – t, majd elkezdi az összes parlamenti képviselő ingatlanját kalapács alá venni. Vagy ezt csak a törvényeink
szerint a jelenlegi politikusok cégeinek és a banki bűnözőknek szabad, más állampolgárnak nem? Hogy is van ez? Miért is hallgatnak azok a képviselő urak, akik nincsenek benn a bűnöző cégekben? Vagy nekik is jut részesedés a kilakoltatásokból?
Menjünk tovább és számoljunk egy kicsit, alapul véve a Hitelszövetség számait. Tehát a 2009.-es évben 15 000 kilakoltatás történt, melyen ingatlanonként 8-10 millió Ft, -ot ADÓMENTESSEN OFF-SHORE cégen keresztül kivitt az országból az árverező, faktor Kft., majd zsebbe vissza került Magyarországra. Mekkora összeg hiányzik és nem került a költségvetésbe, mert elcsalták ezen faktor és OFF-SHORE cégek, ha megközelítőleg 150 000 000 000,- forintnak az adója és ÁFA -ja NEM LETT BEFIZETVE? Biztosan vannak a parlamenti képviselők között is közgazdászok, - nem csak korrupt ügyvédek, - akik meg tudják mondani, mennyi is a 150 000 000 000,- forint 25%-a. De mi is jártunk általános iskolába és tudunk segíteni, hogy az pontosan 37 500 000 000, - Ft ÁFA hiány és 57 000 000 000,- Ft adó hiány keletkezett. ÖSSZESEN: 94 500 000 000,- Ft Hol is van ez a pénz, kinek a zsebébe jött vissza Magyarországra? Hol van az adóhatóság? Vagy az csak a kisembereket, vállalkozókat ellenőrizheti, az OFF-SHORE és a kilakoltató, árverező és faktoring cégeket NEM? Miért? Magyarországon nem demokrácia és esélyegyenlőség van? Itt a 386 képviselőnek és a cégeiknek előjoguk van a és bárkit az utcára tehetnek embertelen aljas módszerekkel egy kis ADÓMENTES extra profitért. Nem számít hány családot züllesztettek szét, hány gyermek került állami gondozásba és egy szál ruhában tették az utcára, mert a személyes tárgyait, bútorait is ellopták, elzárták, majd elégették.
Akkor most Tisztelt Török Zsolt Képviselő Úr, újra feltesszük a kérdést, mit is tettek a 2009. évben az adósok védelmében, a bankbűnözés ellen?


A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége hangsúlyozza, hogy a
jelenlegi állapotok tarthatatlanok, nem tűri el tovább, hogy a magyar állampolgárokat, de legfőképpen a tisztességes családokat, aljas emberek, faktoring és követeléskezelő cégek kapzsisága, nyerészkedése, hatalommal való visszaélésükkel, kilátástalan jövőbe kergesse. A Szövetség minden lehetséges demokratikus eszközzel hallatni fogja a hangját, megszólítja az embereket, felvilágosítja őket a jogaikról. Az állam, a parlamenti képviselők, a bankok, a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság, nem tettek a 2009 évben semmit azért, hogy ennek a bankbűnözésnek véget vessenek és visszaadják emberek tízezreinek a biztonság érzetét. Ezért közös fellépésre határoztuk el magunkat a banki károsultak, a közüzemi díjhátralékosok és a
kisvállalkozók érdekeinek védelmére. Közérdekű pert indítottunk a Fővárosi Bíróságon az 5o legnagyobb bank és pénzhitelezéssel foglakozó cég ellen.


Budapest, 2009. december 31.
Dabasi Tamás Elnök
www.feherkemeny.hu
9600 Sárvár, Akácfa út 33.
email: feherkemenyseprok@gmail.com
Tel.: 06-20-399-5821


A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége

14 pontban összegzi követeléseit!

1. Követeljük!
A kilakoltatások, árverések azonnali felfüggesztését!
2. Követeljük,
a már kilakoltatott családok azonnali visszahelyezését a saját tulajdonukba;
3. Követeljük,
hogy a családok kifosztására szakosodott faktoring cégeket, pénzbehajtásra
szakosodott kft-t, adósságkezelő, követeléskezelő, és ezen cégek kiszolgálói
ellen a kormány hatékony lépéseket tegyen; Azonnal vonják vissza a működési
engedélyüket!
4. Követeljük,
hogy a Banki Magatartás Kódex, minden pénzintézetre kötelező érvényű legyen;
5. Követeljük,
hogy a Kódexben meghatározott 3 hónapos moratóriumot, a Kormány tolja ki
1 éves intervallumra;
6. Követeljük,
hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a törvényes keretek
közt, járjon el azon pénzintézetekkel szemben, melyek a devizahitelesek,
bizonyítottan csak erre a célra (jogtalan ingatlan szerzés) csak
Magyarországon engedélyezett jelzálog és „OPCIÓS” szerződések megkötésére
szakosodott;
7. Követeljük,
hogy a Kormány iktassa törvénybe, azon családok rehabilitálását, akik
Önhibájukon kívül kerültek a kilakoltatásra, utólagosan törvényben is
tekintsék jogtalannak, az eljárást;
8. Követeljük,
hogy a Kormány, az 1949. évi. XX. törvénybe foglalt Alkotmányos jogainkkal ne
éljen vissza,
9. Követeljük
az 1949. évi. XX. törvény alapján az Alkotmányban leírtakban alapvető emberi
jogaink sérthetetlenségét;
10. Követeljük,
hogy azon negatív szereplők, akik részt vettek a kilakoltatásokban,
kiszolgálóikat, csalókat, behajtókat, ügyvédeket, banki embereket, 5 évig,
ill. a pozíciójuk ismeretében 10 évig tiltsák el a közügyek gyakorlásától, a
kilakoltatott családoknak az elszenvedett sérelmeikért vagyoni kártérítésben
családonként 15 millió forint) erejéig kártalanítsák!!
11. Követeljük
ezen személyek teljes vagyoni felelősségre vonását.
12. Követeljük,
hogy az Önkormányzatok a tél beállta előtt, biztosítsanak átmeneti szállást a
kilakoltatottaknak, helyzetük rendezéséig;
13. Követeljük,
hogy az előző 12 pont végrehajtásának ellenőrzésére, vonják be az A Fehér
Kéményseprők, VÉSZ szakembereit,
14. A Kormány kezdjen szakmai tárgyalásokat a fent nevezett szervezetekkel a
problémák mihamarabbi megoldása érdekében.

Budapest, 2009. szeptember 20




SAJTÓKÖZLEMÉNY


A közelmúltbeli monori kilakoltatás megrázó képsoraival indult az Otthon –és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének bemutatkozó sajtótájékoztatója a Magyar Orvosi Kamara Székházában ma 11 órától.
A Szövetség tarthatatlannak nevezte azt a helyzetet, hogy emberek tízezrei veszítik el otthonaikat és mindezt az állam tétlenül nézi. Megelégelve ezt az állapotot, jogi lépésre szánták el magukat. Az Otthon –és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége közérdekű pert indít közel ötven bank-és hitelintézet ellen, hogy a kölcsönügyekben a tisztességes polgárok közötti kölcsönügyletekhez hasonló feltételek alakuljanak ki. A sajtótájékoztatón megjelentek a felperesek (Magyar Családok Országos Szövetsége, Igazságos Jogállamért Szövetség, Vagyonőrök és Biztonsági Őrök érdekvédelmi Egyesülete, Dél –zalai Civil Fórum Egyesület, Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége, Független Újságírók Szövetsége, Rászorulók Érdekvédelmi Szervezete) és a perbeli képviseletben résztvevő ügyvédek is nagy számban
képviseltették magukat. A bevezetőben elhangzott, hogy a pénteki napon beadásra került a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumában a közérdekű per keresetlevele. A felszólalók között volt Dabasi Tamás az Otthon – és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja és dr. Czirmes György a per vezető ügyvédje. Dabasi Tamás kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi állapotok tarthatatlanok. Az állam, a parlamenti képviselők, a bankok, a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság nem tesznek semmit azért, hogy ennek a jelenségnek véget vessenek és visszaadják emberek tízezreinek a biztonság érzetét. Czirmes ügyvéd úr úgy fogalmazott, hogy a Szövetség ezzel a lépéssel „jogi forradalmat „indít útjára. Azzal a céllal, hogy Magyarországon minden családnak legyen hol laknia és elvett lakását visszakapja, a
hónap végére ne küzdjön számla befizetési gondokkal. Egységes az álláspont abban, hogy a tisztességtelen általános szerződési feltételek bírósági úton történő kiiktatásával érdemben lehetne változtatni a kialakult helyzeten. Újságírói kérdésre válaszolva mindkét fél megerősítette, hogy a Bankok Etikai Kódexe, az áthidaló kölcsön intézménye alkalmatlan a jelenlegi helyzet eredményes rendezésére. Ezzel a gesztussal csak elódázzák a már meglévő probléma komolyságát és az igazán rászorulóknak ezek az intézkedések nem nyújtanak érdemi segítségét.

A Szövetség tagjai bizakodva várják a tárgyalás mielőbbi kitűzését.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a felperesi kör várja magánszemélyek és civil szervezetek csatlakozását, akik magukénak érzik a bankok elleni harcot. Már a helyszínen is több civil szervezet és magánszemély aláírásával biztosította a közérdekű per támogatását.
Az ügy további kimenetelét illetően az Otthon –és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége
számít a média folyamatos, jelenlétére, tájékoztatására.

Kiadta: Otthon –és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége
Budapest, 2009. december 20.
További információk: dr.Baracsi Katalin, szóvivő, tel. : 20/5146412