2010. május 20., csütörtök

Riport
Fort András
|



''Az én órám a mérvadó, az enyém!" - mondta a végrehajtó.

(Sikertelen árverés... Hazafiakkal)

- Riport -

Monor, Piac tér, 2010. május 17. 13 óra 30 perc

Gyülekeznek a hazafiak, Paróczai Noémi önálló bírósági végrehajtó, Bocskai út 3. szám alatt lévő irodájával szemben, - a Piac tér parkolójában.

Úgy néz ki, csak 8-an 10-en vannak, - ám ez csak a látszat. A környéken cirkáló autók némelyike olykor megáll, utasai kiszólnak, beszélgetnek a várakozó hazafiakkal. Majd lassan tovább hajtanak. De mindezek mellett, a rendőrség is jelen van, természetesen.

A hazafiak türelmesek, és várják a 2 órai időpontot. Azért jöttek ide, hogy Paróczai Noémi önálló bírósági végrehajtó irodájába, hogy megakadályozzák azt a jogtalan árverést, - melyben Özv. Kálmán Ferencné 2009. nov. 26.-án történt házának elrablása után, a megmaradt vagyonát, a kisvendéglőjét is el akarják tőle venni... ''Nem volt elég, hogy elvették az egyik házát, most kell az étterem is, ingyen...'' - írta mozgósító felhívásában Dabasi Tamás, a Fehér Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége elnöke, az Otthon és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége tagja. - És egyben kéri a média munkatársait, és a magyar hazafiakat; ...''hogy élőben legyenek részesei a bűncselekménynek!...'' - mely, a most következő jogtalan árverésben nyilvánul meg.

Mert, ha az árverést nem is tudják megakadályozni, - de legalább jelen legyenek, és később tanúsíthassák a bíróságon és ügyészségen, hogy az árverés jogtlanul és törvénytelenül zajlott le.

Paróczai Noémi, egyébként itt Monoron,- Krejniker Miklós, önálló bírósági végrehajtó, s a Végrehajtók Országos Kamarájának elnöke - állandó helyettese, s mint ilyen ''széles jogkörrel rendelkezik''. Bár szerkesztőségünk ezt úgy fogalmazná meg: ''Nagy lehetőségek adottak a számára, a magyar nép még megmaradt ingó és ingatlan vagyonának a fosztogatásához.'')

Várnak tehát a hazafiak a végrehajtó irodája előtt, mikor egyszer csak a rendőrségi autó kihúz a piac elől. Elmennek. Ezzel szinte egy időben viszont megérkezik Dabasi Tamás, és azonnal a végrehajtó irodáját rejtő ház felé indul. A hazafiak egy emberként követik. Egyszerű, igaz magyar hazafiak, Budapestről, Monorról, Gyömrőről, - többen a Jobbik lakóhelyük szerinti helyi szervezetének tagjai.

Néhány perccel 2 óra előtt, bemennek a végrehajtó irodájába. Elöl Dabasi Tamás, mögötte a Szabad Riport tudósítója, és a Hazafiak. Dabasi nagyot köszön: - Jó napot kívánok! Szabad Riport és a Hazafiak: Jó napot, jó napot!

Persze a bent lévők nagyon is jól tudták, kik jöttek be. Ezért fölöslegesen nem is kérdezősködtek. Paróczai Ferencné, aki maga is önálló bírósági végrehajtó (bár illetékességi területe Cegléd és környéke) - fogadta a belépőket.

Paróczainé látszólag készségesen néz rájuk:

- ...Igen?

Dabasi Tamás azonnal válaszol:
- ...Lesz két órakor egy árverés, igen.
- Két óra lesz öt perc múlva. - mondja Paróczainé. - Vevőként jöttek? Vásárolni szeretnének?
Mire Dabasi, a Szabad Riport, és a többiek:
- Érdeklődők vagyunk.
Paróczainé:
- Érdeklődők. Parancsoljanak! Fáradjanak be! Mindnyájan érdeklődők?
Hazafiak:
- Így van. Igen...
- Igen, a média képviselője vagyok; Szabad Riport… - mondja tudósító irodánk képviselője, bemutatva fényképes Tudósítói Igazolványát.
Paróczainé nyugtázza, aztán a többiekre tekint:
- Vevők? Vevőjelölt esetleg van-e önök között?
- Nincsenek - jelentik ki egy emberként a hazafiak.
- Hát, akkor nagyon örülök! - Emeli fel a hangját Paróczainé. - Megköszönöm az érdeklődésüket! Két óra van! Érdeklődő nincsen, úgyhogy nem lesz most árverés! Viszontlátásra!
Mindnyájan a faliórára nézünk: 2 óra lesz 2 perc múlva. Rázzuk fejünket, jelezvén, még nincs annyi idő.

Paróczainé ezt látván, határozottan leszögezi:

- Kettő óra. Az én órám a mérvadó, az enyém! Ez az árverés, ez sikertelen árverésnek számít uram.
- Köszönjük szépen! - mondják a hazafiak, és a sajtó képviselője.
- Kérem szépen! - Bólint Paróczainé.
- Viszontlátásra!
Paróczainé:
- Viszontlátásra! Jó utat önöknek! Majd a kaput szíveskedjenek becsukni!
- Természetesen - néz vissza Dabasi Tamás.
- Mert úgy láttam, hogy nyitva maradt! - mondja még Paróczainé
(...)
Már odakinn, a kapu előtt...
Dabasi: Ez nem a Paróczai Noémi volt.

Szabad Riport tudósító: Nem, ez a Paróczai Ferencné volt.
Dabasi: Akkor mit keres itt?...
Szabad Riport tudósító: Ezt már múltkor is kérdeztük... (a november 26.-i monori kilakoltatás alkalmával... Információink szerint, ez a körzet, nem Paróczainé illetékességi területe, hanem a lányáé, Paróczai Noémié... De úgy látszik itt is bennfentesként intézkedik...)

Ezek után, minden az eseményben részt vett hazafi, felírta a nevét és elérhetőségét, - melyet szerkesztőségünk, biztonsági okokból nem hoz nyilvánosságra. Ám, ha netán bíróságra kerül ez az ügy, akkor lesznek tanúk, bőven.

Ugyancsak biztonsági okokból, takarjuk el, (a képernyőről már jól ismert, Dabasi Tamás kivételével,) az ebben az akcióban részt vevő Hazafiak arcát. Ez a fénykép, közvetlenül az esemény után, a bírósági végrehajtó irodája előtt készült...









2010.05.18.


Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések: