2010. június 15., kedd

A Brutáli KILAKOLTATÁS!!! - AGYVÉRZÉST KAPOTT a NAGYMAMA - Szabó Gábor rendkívüli felszólalása a Budafoki kilakoltatással kapcsolatban










Egy ötgyermekes családot lakoltatnak ki ma a XXII. kerületi Nagytétényben. A helyszínen legalább 60 rohamrendőr biztosítja a kilakoltatást, a Jobbik képviselői útjukat állva próbálják megakadályozni az embertelenséget. Közben felröppent a hír, hogy a házban meghalt az idős nagymama.

Az ötgyermekes család hitelt törlesztett a lakásra, ám a törlesztő betegsége miatt kórházba került, így nem tudta fizetni a részleteket. A kilakoltatási moratórium lejártával azonnal új hiteleshez/tulajdonoshoz került a lakás, aki azonnali hatállyal követelte a nagy család távozását. Mivel a családnak nincs hova menniük otthonából, ma reggelre kilakoltatást rendeltek el.

A Csöngő utcába érkezett reggel kilencre Baráth Zsolt, Vágó Sebestyén, Sneider Tamás és Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselők, akik jelenlétükkel próbálták megakadályozni a kilakoltatást.

Rajtuk kívül mintegy száz békés demonstráló is kiállt a család mellett, tiltakozásul a kilakoltatásuk ellen. Korábbi ígéretéhez híven köztük volt Kiss Róbert, a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom vezetője is.

A jobbikos képviselők elállták a rohamrendőrök útját, amiért szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellenük.

Sneider Tamás elmondta: a lakáshitel időközben 22 millió forintra rúgott.

A rendőrök indokolatlanul nagy erővel vonultak ki, és kiszorították a tiltakozókat. Kb. 40 főnek sikerült a kerítésen belül maradni.

Elkezdték egy hivatásos feszítővel fölfeszíteni a kaput, ám a helybéliek és demonstrálók egy vizes slaggal nehezítették meg munkáját, mire a droidok rohampajzzsal védelmezték a lakatost.

Mikor már az összes szerszáma vízben úszott, elindult valami ütősebb dologért. Egy hazafi gyorsan előkerített egy hegesztő berendezést, és nekilátott összehegeszteni a kaput.

Időközben óriási riadalom és sikoltozás lett úrrá a házbélieken, az egyik kislány azt kiáltozta, meghalt a nagymama. Kis híján lincshangulat alakult ki. Jó negyed óra után megérkezett a mentő, egyelőre nem lehet tudni, mi történt a nagyamamával, valószínűleg sokkot kapott. Reménykedünk, hogy nincs komolyabb baja.

Szilágyi György országgyűlési képviselő beszélt az új tulajdonossal, akit nagyképű svindlernek írt le, minden érvet bevetett, hogy megmentse a családot, ám az lekezelő stílusban közölte: esze ágában sincs elállni a kilakoltatástól.

Jelenleg ostromhoz hasonlít a helyzet: kerítésen belül a védelmezők, kívül pedig a rohamrendőrök hada néz farkasszemet egymással. Hazafiak egy csoportja a kapu előtt ülve akadályozzák meg a rendőrök behatolását.

12.33: A rendőrök egy lakatossal betörték a lehegesztett zárat, és behatoltak a területre. A Magyarok Szövetsége jelen lévő tagjai vezetőjük utasítására a rendőrök érkezésekor a kerítésen átmászva hagyták el a helyszínt.

A droidok körbejárják a házat és egyenként videóznak és igazoltatnak mindenkit, majd felszólítják az ottmaradt 20-30 hazafit, hogy hagyják el a területet.

12.55: A rendőrség mindenkit kihajtott az udvarról, a tulajdonos kérésére Baráth Zsolt és Kiss Róbert bent maradhattak, hogy segítsenek a családnak. Bent van az új tulajdonos is, akinek jóindulatából októberig maradhattak volna, ám ő hajthatatlan.

Jegyezzük meg jól ezt a nevet: Szamosi és Társa Végrehajtó Iroda. Ők végzik ugyanis a kilakoltatást, ami ezeken a percekben kezdetét vette. A végrehajtó közölte: a társaság 30 napig őrzi meg a család holmijait, azután megsemmisítik őket.

13.11. Megérkeztek a Jobbik képviselői, a rendőrök közben gúnyosan nevetgélnek a családon, a képviselőkön és a demonstrálókon is. Többen sérelmezték, hogy a képviselők fizikai jelenlétükkel akadályozták őket a munkában.

Sudár Zoltán jelenleg tárgyal a családdal. Ő egyébként azt sérelmezi, hogy "mindenféle honlapon" fönt van a neve, maffiózónak beállítva.

Egy informátorunk a helyszínen elmondta: a polgármesteri hivatalban érdekes módon eltűntek az ügy iratai, és csak a napokban kerültek elő.

13.27. A rendőrség műveleti területté nyilvánította a helyszínt, az eddig saját jogkörben intézkedő rendőrparancsnok most mossa kezeit.

dr. Gyüre Csaba, a Jobbik képviselője, az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának alelnöke hosszas vitatkozás után, mint ügyvéd, sikeresen bejutott az épületbe.

13.40. Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója közölte tudósítónkkal: most kapták a szomorú hírt a Szent Imre kórházból: a 78 éves nagymama agyvérzést kapott, a kórház Sürgősségi Osztályán ápolják.

A rendőrök az utca mindkét oldalát lezárták, a környező utcák is tele vannak rendőrrel, az autókat sem nagyon engedik tovább.

13.53. dr. Staudt Gábor képviselő, a Jobbik Jogi Kabinetének elnöke elmondta: hazánkban több tízezren szenvednek ilyen adósságcsapdában, melynek alapja az az opciós szerződés, melyet a hitelfelvevő a hitelfelvételkor - sokszor tudat nélkül - aláír, mely szerint ha egy ideig nem tudja törleszteni a részleteket, akkor a hitelező bank automatikusan új tulajdonos tulajdonába sorolja az ingatlant, mindenféle bírósági végzés, végrehajtási eljárás nélkül.

14.00: A rendőrök rádión kértek erősítést az alábbi szavakkal: "gyertek, mert ezek a buzik megint hangoskodtak."

Most kaptuk a hírt, hogy a Budafoki rendőrkapitány, Strauss Zsolt is a helyszínre érkezett, ám semmilyen tájékoztatást nem tudott, vagy inkább nem akart nyújtani. Miután úgy érezte, hogy törékeny önérzete megsérült, elviharzott a helyszínről oly módon, hogy nyilvánvalóan provokatív céllal mellkason lökte az egyik tüntetőt.

14:21: A barikad.hu megtudta, hogy ebben az ügyben már indult büntetőeljárás okirat-hamisítás miatt sőt polgári peres eljásár is, ezért a végrehajtást fel kellett volna függeszteni.Az egész kilakoltatást nem lehetett volna végrehajtani!

14:25: A rendőrök próbálják menteni a menthetőt, ásványvizet osztanak a tüntetőknek.

14:43: Dr. Gyüre Csaba, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, hogy jelen pillanatban a családnak és az négy gyermeknek ki kellene költözniük otthonukból és a végrehajtó nem akarja megengedi még azt sem, hogy az éjszakát még házukban töltsék. Gyüre kijelentette: kérésük az, hogy a család még 30 napig maradhasson az otthonában, amíg nem tudják megoldani a lakhatásukat.

Ehhez semmiképpen nem járul hozz á a végrehajtó és a végrehajtást elrendelő, habár a végrehajtás törvényességével kapcsolatban is merültek fel kétségek– tette hozzá felháborodottan a jobbikos képviselő.

Budai központi kerületi bíróság perfeljegyzést rendelt el. Így az ő kezükben van négy gyermek, egy család és egy életveszélyben lévő nagymama sorsa. Gyüre Csaba telefonon érte el a bíróságot és felszólította őket, hogy még a mai napon vizsgálják meg a lehetőségét annak, hogy felfüggesszék a végrehajtást, hiszen a család csak így maradhat otthonában. Ellenkező esetben teherautóval kipakolhatják az ingóságokat és rendőrök kivezethetik a családot házukból.

A végrehajtást elszenvedő édesanya a barikád helyszíni tudósítójának elmondta, hogy a bírósági titkár minden halasztási kérvényüket félresöpörte.

14:46: A barikád.hu tudósítója bejutott a bajbajutott magyar család házába, itt sikerült elkapni Kiss Róbertet, a hazafiak vezetőjét. A Magyar Nemzeti Gárda vezetője elmesélte, hogy egy kis politikai vitát folytatott a készenléti rendőrök fejesével, aki azt nehezményezte, hogy a jobbikos képviselők miatt nem tudták végrehajtani a kilakoltatást. Kiss a rendőröknek kijelentette, hogy addig itt nem lesz rendszerváltás, amíg a hatalomnak olyan kiszolgálói vannak, mint azok a rendőrök, akik az ilyen kilakoltatásokat képesek végigcsinálni tönkretéve emberek életét, gyermekek jövőjét.

14:40: Újabb nyomozók érkeztek a helyszínre, hogy miért, azt egyenlőre nem lehet tudni. Lehet, hogy csak katasztrófaturisták?

15:04: Leváltották a rendőröket, az új váltás már megérkezett a helyszínre. Jelen pillanatban mindenki feszülten várja a bíróság döntését.

15:32: Gyüre Csaba telefonon érte utol a Budai Központi Kerületi Bíróságot, aminek elnöki titkársága arról tájékoztatta, hogy a bíróság a mai napon nem hoz döntést, írásban kell beadni a halasztási kérelmet.

Így sajnos egyértelművé vált, hogy kilakoltatják a családot, a jelenlévő végrehajtó és a végrehajtást kérő lelketlen, embertelen akárki nem ad lehetőséget arra, hogy az négy gyermekes család továbbra is otthonában maradjon. A végrehajtást kérő nagy kegyesen megengedte, hogy a család ingóságai 30 napig maradjanak a házban. Az ő hibájából, az ő embertelenségéből és pénzhajhászásából kifolyólag a 78 éves nagymamát többször kellett újjáéleszteni, jelenleg az intenzív osztályon kezelik. Van lelkiismerete egy ilyen embernek?

A zárakat már elkezdték leszerelni. A rendőrség addig marad, amíg a család el nem hagyja az otthonát, ám nekik nincs hova menniük. Ezért kérjük, hogy aki négy gyermeket, két felnőttet és két kutyust be tud fogadni, hívja Szilvási-Kassai Esztert a 70-379-90-66-os telefonszámon. Ingóságuk elszállításához szükség lenne egy tehergépkocsira is. A Jobbik frakciója adományozást hirdetett meg. Anyagi segítségüket a Jobbik Villányi úti irodájában (1113. Budapest, Villányi út 20/A) adhatják le. Segítségüket előre is köszönjük.Egy család életét menthetjük meg!

15:37: Kiss Róbert a barikad.hu-t arról tájékoztatta, hogy a végrehajtó elmondása szerint már csak a biztonságiakat várják. Ahogy ők megérkeznek, azonnal kilakoltatják a családot! Döbbenet!

16:13: A két kutyusnak sikerült gazdát találnunk. Köszönjük! Továbbra is várjuk azok jelentkezését, aki be tudják fogadni a négy gyermeket és szüleiket. Ingóságuk elszállításához szükség lenne egy tehergépkocsira is. A Jobbik frakciója adományozást hirdetett meg. Anyagi segítségüket a Jobbik Villányi úti irodájában (1113. Budapest, Villányi út 20/A) adhatják le. Amennyiben adományaikat utalni szeretnék, azt megtehetik a Jobbik számlaszámán keresztül.

11705008-20485643
A közlemény részbe kérjük a "kilakoltatási adomány" kifejezést írják.

Telefonhívásaikat Szilvási-Kassai Eszter, a 70-379-90-66-os telefonszámon vá

Barikad.hu nyomán

1 megjegyzés:

Az ingatlanmaffia írta...

Ezt a mocskosságot kell tenni a MAGYAR CSALÁDOKKAL? Más humánusabb megoldást nem lehet kitalálni? Nem találnak? Nem hát, mert nem akarnak.!!!
Ezt a pokoli embertelen mocskot a hivatali háttérrel biztosítják?
A vagyonért? A bűnözőknek? Az érdekcsoportoknak? Minden csak a gátlás nélkül. Milyen bíró az, és milyen hivatalnokok azok, akik ehhez asszisztálnak?, aki ebben a gerjesztett és mondvacsinált trükkökkel megszerzett magyar családok vagyonára emel kezet, vagy vállal benne részt? Csak mert valakinek tartozása van? Senki, de senki és semmi nem számít?
A gyerekek nem számítanak? Hol marad a gyerekvédelem, a család védelem, meg a stb? SMAFU?
A gensztereknek mindent?
A résztvállalóknak kellene hasonló élményeket biztosítani, és beletuszkolni egy ilyenbe.
Igaz, ott a millós fizetések, meg a milliárdos vagyonok miatt ez a számukra elképzelhetelen.
Egyenlőre még védettek, de nem emberek.