2010. június 5., szombat

Biztosítás miatt elárverezett lakások

Biztosítás miatt elárverezett lakások
http://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/biztositas_miatt_elarverezett_lakasok.html

Mellékletben azon levél is, melyben jól kivehető, hogy a konkrét bűncselekmények elkövetése ellenére nem történik érdemi intézkedés, annak érdekében, hogy felszámolják a korrupciót. A Bíróságok, Ügyészségek, Nyomozó hatóságok a mai napig asszisztálnak hozzá.
Kérdés az is, hogy hol van a FIDESZ? Csak a kampányukhoz használták a és tettek ígéretet, hogy azonnal leállítják a kilakoltatást? Vagy ez is csak egy választási hazugság?
Többszörösére nőtt a faktoringcégek által megfenyegetett adósok száma
Egyre több olyan devizahiteles került bajba, aki a jelentősen megemelkedett hiteltörlesztését még fizeti, ám az ahhoz kötelezően megkötött biztosítást már nem. A bankok ilyen esetben is szerződést bontanak.
Januárban többszörösére nőtt azon panaszosok száma, akiket különböző faktoringcégek fenyegettek meg a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanuk elvételével. Ráadásul egyre több adós hitelét mondta fel a bank azért, mert ugyan a törlesztőrészletet még ki tudták fizetni, ám a kötelezően megkötött biztosítást már nem – mondta lapunknak Dabasi Tamás. A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége elnöke felháborítónak tartja ezt az eljárást, s azt kérdezi: miért nem mérlegel ilyenkor a pénzintézet, miért rúgja fel a szerződést, miért nem menti meg helyette az ügyletét. Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője a Magyar Hírlapnak azt mondta: ha a hitelszerződés megkötésének felté telei között szerepel a biztosítás vállalása, akkor a bank jogsze rűen jár el, ha ennek nem fizetése esetén felbontja a szerződést. Ebben az esetben ugyanis a hitel fedezetének számít az ingatlan vagy egyéb vagyontárgyak mellett a biztosítási szerződés is, legyen az élet-, lakás- vagy más típusú biztosítás. Ennek nem fizetése pedig szerződésszegés. Egyetlen pénzintézetnek sem lehet megtiltani, hogy ilyen feltételt szabhasson. Éppen ezért arra hívta fel a figyelmet, ha az ügyfél nem képes a törlesztőrészletet és a biztosítást együtt fizetni, haladéktalanul értesítse a bankot, s közösen keressenek megoldást, hogy ne kelljen felbontani a szerződést – mondta Binder István.

Dabasi Tamás a faktoring- és végrehajtó cégek által elkövetett szabálytalanságok közé sorolta, hogy egyhavi törlesztőrészlet be nem fizetése esetén is azonnal felmondták a szerződést, vagy egyoldalúan módosították. Volt, amikor „egyéb” címszó alatt költségeket számoltak fel jogtalanul, amelyek a hitel összegét a tízszeresére emelték még akkor is, ha az adós visszafizette az eredeti hitelt. Az elnök szerint sok esetben alapos a gyanú arra, hogy visszaélések, bűncselekmények történtek. Számos esetben a megbízott ügyvédek és a vidéki banki kirendeltség vezetői összejátszanak a bírósági végrehajtókkal az ingatlan megszerzése érdekében.

Hunyor Erna


Szijjártó: a Fidesz azonnal le fogja állítani a kilakoltatásokat
2009. október. 12. hétfő | Szerző: MTI


A kérdést azzal kapcsolatban tették fel Szijjártó Péternek, hogy Orbán Viktor pártelnök a tv2 Napló című műsorának vasárnap sugárzott riportjában kijelentette: "A következő kormánynak rögtön az elején ki kell mondania: márpedig lakáselárverezés nincs; az emberek feje fölül, akármekkora is az adósságuk, a lakást nem lehet elárverezni".

Az újságírói felvetésre, hogyan lehet megelőzni, hogy ebből ne az következzék, hogy arra biztatják az embereket, ne fizessék vissza a hiteleiket, Szijjártó Péter kifejtette: számos család került rendkívül nehéz helyzetbe az elmúlt hónapokban amiatt, hogy a bankok elárverezik ingatlanjaikat, mert a válság és a kormányzati megszorítások miatt nem tudják visszafizetni hiteleiket.

Tarthatatlan állapot, hogy nehéz helyzetbe került családok feje felül elárverezik az ingatlanokat - hangsúlyozta a politikus, aki szerint ezt a folyamatot meg kell állítani, a kormányzat azonban nem volt erre képes.

Szijjártó Péter kijelentette: a Fidesz - kormányra kerülése esetén - egyik első intézkedéseként le fogja állítani a nehéz helyzetbe került családok kilakoltatásának, ingatlanuk elárverezésének folyamatát - jogszabályi eszközökkel.

Arra a kérdésre, hogy ezután mi lesz azokkal, akiknek nem árverezik el az otthonát, azt mondta, ez a második lépés. "Ahhoz, hogy ide eljussunk, az első lépést kell megtenni: Magyarországon nem fordulhat elő, hogy nehéz helyzetbe került családok feje fölül elvegyék a tetőt" - közölte.

Utóirat: Ezért már számon kérhetjük!!!!!

2010. június 3., csütörtök

Országgyűlés Elnöke részére. Tisztelt Dr.Schmitt Pál

Tisztelt Dr. Schmitt Pál!



Országgyűlés elnöke
1055 Budapest, Kossuth tér 1-3

Levéllel fordulok Önhöz is Tisztelt Dr. Schmitt Pál a Szervezetünk a Fehér Kémnyéeprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége nevében. Több Otthonvédelem területén tevékenykedő országos hatáskörrel rendelkező, érdekvédő társadalmi szervezettel és sok civil tisztességes magyar állampolgárral együtt az elmúlt egy évben, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a banki Adósok, közüzemi díjhátralékosok tarthatatlan helyzetén javítsunk. Sok esetben meg tudtuk akadályozni az embertelen kilakoltatást, de sajnos a java részt, miután a törvény, az Igazságszolgáltatás a rablók mellett tette le a voksát, nem sikerült megakadályozni a kilakoltatást.

Minden jog adta lehetőséget kihasználunk és ki is fogunk használni! A pártoknak az Országgyűlésnek, Köztársasági Elnöknek, Igazságügyi Miniszternek, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének, Legfőbb Ügyészségnek, Magyar Rendőrségnek, szervezetten bűnszövetkezetben tevékenykedő bűnözők ellen fellépő nyomozó hatóságoknak, minden törvény adta lehetősége megvolt ahhoz, hogy a helyzeten javítson, de nem éltek vele. Többszöri felhívásunk ellenére sem történtek meg a jogi lépések annak érdekében, hogy a pénzügyi és gazdasági válságot kihasználva létre jött bűnöző ingatlanforgalmazó "nepperek", “pénzbehajtásra” szakosodott cégeknek NE legyen lehetőségük a törvényesség látszatát keltve a tulajdonosoktól elvenni az ingatlanaikat. A bankok nem tekintik egyenlő félnek az Adóst és semmiféle javulásra nincs kilátás. Sajnos ez a mai napig nem változott meg a sok nyilvános és levélben megküldött segítségkérő megkereséseink ellenére sem.

Egyre nagyobb teret kapva követnek el visszaéléseket, jogtalan tulajdonszerzéseket és embertelen kilakoltatásokat. Bízva abban, hogy az Orbán Viktor Miniszterelnök úr személyes ígéretét betartva megállítja a bűnözést.

Ennek az országnak, ennek a hatalomnak, NEM kell a tisztességes, dolgozni, élni akaró magyar állampolgár, NEM kell a család, aki az Alkotmányban leírtak szerint a fő építőkövei egy jól működő, Demokratikus országnak.

Véleményünk szerint azonnali lépéseket szükséges tenni. Mindent el kell követni annak érdekében, hogy bankoknak, illetve ingatlanforgalmazó cégeknek, továbbá az újonnan működési engedélyt kiváltott “pénzbehajtásra” szakosodott faktoring cégeknek ne legyen lehetőségük a törvényesség látszatát keltve, maffia módszereket használva, ADÓMENTESEN a tulajdonosoktól elvenni az ingatlanjaikat.


Szervezetünk A Fehér Kéményseprők – Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségének kiemelkedő feladata a hitel károsultak megmentése és a kilakoltatások törvénybe foglalt leállítása annak érdekében, hogy a jogosan megszerzett tulajdonukból, egyetlen otthonukból ne lakoltathassák ki a válság miatt hitelt törleszteni nem tudó CSALÁDOKAT!

BANKBŰNÖZÉS, a korrupció, a hivatali visszaélés, a jogtalan tulajdonszerzés, a csalás, melyek a hatalom segítségével ma már létjogosultságot szerzett bizonyos felső körökben, a bűnözök hathatós segítségével, a mai napig virágzik a bankok és OFF-SHORE cégek részéről, mert a nyomozó hatóságok és a bíróságok is asszisztálnak a törvénytelenségekhez. Azt gondoljuk, hogy 2010. április végén eljutottunk odáig, mely szerint élő adásban a Pénzügyi Felügyelet Binder István részéről kimondásra került a nyilvánosság előtt is az, amit több mint egy éve folyamatosan mondunk, képviselünk.

Történetesen, hogy NINCS és nem is volt lehetőségük ezeknek a bűnszövetkezetben tevékenykedő pénzügyi szolgáltatóknak (faktor, credit, Zrt, Kft, árverező, követeléskezelő), árverezni és kilakoltatni adósokat a jogosan megszerzett egyetlen otthonukból.

Már csak azon kérdések merülnek fel, hogy HOL volt a Rendőrség, az Ügyészség és a BÍRÓSÁGOK? Miért nem intézkedtek az adósok megvédésében a rendőrök, ha a helyszínre hívták őket? Miért nem tartóztatták le azon megjelent kétes személyeket, akik az adósokat zaklatták, bántalmazták? Miért vannak ezen névvel nevezhető emberek a mai napig szabadlábon. Szinte minden média rendelkezésére áll, azon fotók, videó felvételek, melyen jól látható az összes bűnöző nepper, kilakoltató személye. Miért nem történik intézkedés ellenük? Miért védi a Magyar Rendőrség Őket a mai napon is?


A szövetségünk által összegyűjtött károsultak dokumentumait ügyészségre átadott egyértelműb izonyítékok alapján miért utasították el az összes beadványt és miért hagyták, hogy további bűncselekményeket, csalásokat kövessenek el ezen korrupt személyek (ügyvédek, önálló bírósági végrehajtók). Miért van a Magyar Ügyészi Hivatal, ha a bűnszövetkezetekben tevékenykedő bűnözőket védik? Minek kell történnie, hogy érdemben is eljárjanak és felszámolják Magyarországon a bűnszövetkezeteket? El kell mondani, hogy kaptunk válasz levelet a Legfőbb Ügyészségtől, melyben arra kérnek, hogy állítsuk össze tényszerűen a teljes vádiratot, mi mint civil szervezet, hogy ők a fizetésükért megdolgozva azt felhasználva vádat emelhessenek a bűnöző faktoring és követeléskezelő vállalkozások ellen. Addig míg erre nem képes egy civil érdekvédő szervezet, addig ne zaklassuk beadványainkkal, mert azt érdemben nem áll módjában vizsgálni.

Aztán itt vannak a Bíróságok! A Tisztelt Független Magyar Bíróságok, Bírák! NÁLUK, NEM az igazság az elsődleges szempont? Ha beadásra kerül a ezen korrupt, csaló bűnszövetkezetben tevékenykedő pénzügyi szolgáltatók (faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező) cégek részéről, a korrupt és kétes ügyvédeik segítségével egy valótlan kereset, már akkor eldöntik előre, hogy az adós tartozik, hát fizessen! Igen ám, DE KINEK? A csaló bűnszövetkezetben tevékenykedő pénzügyi szolgáltató (faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező) cégeknek? Hogy is van ez, Tisztelt Független Magyar Bíróságok? Miben független, ha állásfoglalás szerinti tényként kezelik, hogy az adósnak NEM LEHET IGAZA a csaló bűnszövetkezetben tevékenykedő pénzügyi szolgáltató (faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező) cégekkel szemben? Miért is? Nem az igazságszolgáltatás a cél? Nem a valós tényeken alapuló döntés a cél? Véleményünk szerint az összes eddig meghozott ítélet, melyben a felperes bármelyik pénzügyi szolgáltató (faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező) cég, semmisek! Nagyon el kellene azon gondolkodni, hogy ezen bűnöző pénzügyi szolgáltatók, ekkora intenzitással FEL TUDTÁK használni a MAGYAR FÜGGETLEN BÍRÓSÁGOKAT arra, hogy embertelen kilakoltatásokban, bűncselekmények elkövetésében asszisztáljanak és hozzanak kedvező ítéleteket a csaló bűnszövetkezetben tevékenykedő pénzügyi szolgáltató (faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező) cégek részére? (mellékletben megtalálható az összes csaló bűnszövetkezetben tevékenykedő pénzügyi szolgáltató (faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező cég.)

Sajnos vannak olyan ügyvédek, akik összejátszva korrumpálható bírósági tisztviselőkkel ki is használják, az összes vissza élési lehetőségeket.

Kértük a Tisztelt Legfelsőbb Bíróságot, hogy hatáskörében, hívja fel a bíróságok figyelmét a törvényesnek látszó visszaélések és a lakásmaffiával, nepperekkel való kapcsolattartás etikai és jogi következményeire.

Bírói felügyelet, ellenőrzés nélkül készülnek el olyan – bírósági titkárok által ellenjegyzett – bírósági végzések, melyek jogalapját képezik végrehajtási eljárásoknak. Az önálló bírósági végrehajtók “pénzbehajtó” cégekkel való összejátszására szintén vannak név szerinti információink. Melyre egyetlen egy nyomozó hatóság sem kiváncsi, hisz soha nem kérték tőlünk.

Jelen pillanatban is rendelkezésünkre áll az ország egész területén előforduló bírósági titkárok által készült bírósági végzések, határozatok, mely szerint a előzmények nélkül is megindításra kerülnek végrehajtási eljárások.

A menete úgy történik, hogy minden előzmény nélkül, peresítés és fizetési meghagyás kibocsátása nélkül hoz úgy ítéletet, végzést a bírósági titkár, melyet sem bíró, sem bíróság nem kezelt előtte, mely alapján kiállítja a végrehajtási lapot, záradékot és kerül a bírósági végrehajtóhoz végrehajtási eljárás, kilakoltatás lefolytatására. Mindezt teszi összejátszva egy ügyvéddel, aki hamis adatokkal készült beadott papírok alapján kér végzést. Az ügyvédek a nepper, kilakoltató bűnöző cégek megbízottjai. Pontos név cím minden esetben a rendelkezésünkre áll.


Hol is élünk, mi MAGYAR CSALÁDOK, olyan országban, ahol nincs igazságszolgáltatás?

Erre már nincs mit mondani, tenni, kérdezni? Az biztos, hogy továbbra is dolgozni fogunk azon, hogy egyetlen egy CSALÁD ne kerülhessen az utcára! Ha kell fizikálisan is megakadályozzuk az embertelen, aljas és jogtalan kilakoltatásokat, vállalva annak jogi következményeit!

A feltárt jogtalanság, törvénytelen kilakoltatások megakadályozásában szeretnénk kérni tisztelettel, minden Parlamenti Képviselő segítségét, mint ahogy kérjük már több mint egy éve, sikertelenül.

Legelső kérésünk, hogy azonnali hatállyal fügeszenek fel minden önálló bírósági végrehajtó által kezdeményezett kilakoltatást és árverést. Vonják vissza az önálló bírósági végrehajtóktól a Köztársasági Elnök és Belügyminiszternél is nagyobb hatáskört, mert a korrupt végrehajtók azt képzelik magukról, hogy minden törvény felett állnak, melynek hangot is adnak. Vonják felelősségre az összes önálló bírósági végrehajtót a Bírósági Végrehajtó Kamara elnökével kezdve az eddig elkövetett törvénysértései végett. Ahol az utóbbi években 100 millió Ft fölötti vagyont gyűjtöttek össze, ott azonnali hatállyal teljes vagyoni felelősséggel zároltatni a vagyonát.

Az összes faktor, credit, Zrt, Kft, követeléskezelő, árverező, kilakoltató cégek és vezetőik ellen teljes vagyonosodási vizsgálatot elrendelni és az OFF-SHORE cégeken keresztül kivitt vagyont után azonnali adó és illetékmegfizetésre kötelezzék. Vissza vonva a tevékenységi engedélyét. Valamint a Szövetségünk által összeállított 18 pontban megfogalmazottakat teljesíteni szíveskedjenek.

Budapest, 2010. június 1


Dabasi Tamás elnök
Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége
Otthon és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége


Maffiás háttérrel, bűnszövetkezetekben dolgozó kilakoltató pénzügyi szolgáltatók felsorolása, akikre a vizsgálatot kérjük:


Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt 1026. Hűvösvölgyi u 27.
Argenta Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt 1026. Bp. Hűvösvölgyi u 27.
Argenta Lizing Pénzügyi Szolgáltató Zrt 1026. Bp. Hűvösvölgyi u 27.
Buda Faktor Zrt 1023. Bp. Bécsi u. 3-5.II.e.14.
Cessio Követeléskezelő Zrt 1022. Bp.Tövis u 6.
Magyar Ingatlanhitel Pénzügyi Zrt 1134 Budapest, Kassák Lajos u. 59.
CORNER Záloghitel Zártkörű Részvénytársaság 1104. Budapest Halom út 42.
Creditexpress Factoring Pénzügyi Szolgáltató Zrt 1146. Bp. Hungária krt. 179-187.
EOS KSI Magyarország Inkasszó Kft 1132. Budapest Váci út. 30.
EOS Faktor Magyarország Zrt. 1132. Budapest Váci út. 30.
Quality Financial Pénzügyi Szolgáltató Zrt 1021. Bp. Hűvösvölgyi u. 36.
Santander Consumer Finance Pü. Vállalkozás Zrt 1027. Bp. Kapás u 6-12.
Lánchíd Hitel és Faktor Finanszírozási Zártkörűen Működő Rt.1122. Budapest Székács út. 29.
OTP Faktoring Követeléskezelő Zártkörűen Működő Rt. 1052. Budapest Semmelweis út 10.
BUTÁR Gazdasági Szolgáltató Kft. 2030 Érd, Budai út 22.
PESTI HITEL Rt. 1149. Budapest Róna út. 120-122
DEFACTORING Pénzügyi Szolgáltató Rt 1122 Budapest Ráth György utca 56.
ÁRVEREZŐ HÁZ Zrt. 1075 Budapest, Károly körút 13-15. A lph. III/18.
REFINANCE Kft .1065. Budapest Hajós utca 32.
NEW Chance Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. 1065. Budapest Hajós utca 32.
ZEE Capitál Pénzügyi Szolgáltató Zrt. (előző név ZŰRICH CAPITAL RT.) Székhely: 1065. Budapest Hajós u.30-32.
GÖSÁR Kft 1037 Budapest Erdőalja u. 101/c fsz.7
ZALABEST Követelésbehajtó és Problémamegoldó Kft. 8900. Zalaegerszeg, Iskola köz 6-8. I. em. 7.
LOMBARD Lizing Csoport 6720. Szeged, Somogyi Béla u 19.
Frexit Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 1201. Budapest Királyhágó u. 47.
CARMANO Kft 2800. Tatabánya Huba vezér u. 16. 4/15
JAG-CRED Ingatlanforgalmazó és Pénzügyi Tanácsadó Kft. 9168 Acsalag Fő út 16.
Korona Kredit Jelzáloghitel Zrt 1088 Budapest Rákóczi u 1-3
Korona Invest Ingatlanforgalmazó 1088Budapest rákóczi u 1-3
Bónuss Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt 1096 Budapest Lechner Ödön Fasor 1-2.
Cash Globál Hungary Kft 2900 Komárom Czuczor G. u. 36.