2011. február 1., kedd

Kiket képviselnek Önök? ........Ha betartottak volna-nem szabadul el a pokol.

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi szervezetek szövetsége, teljes mértékben egyet ért a „deviza” hitelesek által megfogalmazott kérdésekkel.
Teljes mértékben támogatja és kéri a Média munkatársait, hogy NE adjanak teret az adósokról utolsó bőrt is lehúzó csaló cégeknek.



Tisztelt Szerkesztőség!

A mai hvg.-ben megjelent cikkre hivatkozva, az alábbi levelet küldtük Lénárd Mariannak és a Banki Hitel Károsultak Egyesületének.

Tisztelettel: Deviza Hitelesek


Tisztelt Lénárd Mariann !



http://hvg.hu/itthon/20110131_kilakoltatas_devizahitel_adosok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listin

Fenti cikkben foglalt állításokat a "deviza hitellel" rendelkező- nagy többségben- tisztességes családok nevében ezúton kikérjük.
Ön pontosan tudja, hogy a "deviza alapú" hiteleknek semmi köze a devizához.

http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/vege-az-euronak-megszolal-eszkozkezelo-kidolgozoja/2011-01-21/1244#comment

Fenti cikkben foglaltakra különös tekintettel.

Közel két éve kísérjük figyelemmel tevékenységüket, a sajtóban és a médiában megjelent nyilatkozatait.
Megkérdezzük, kiket képvisel Ön és a BHKE?

A Bankszövetség 2008. évi beszámolója szerint az Önök egyesületének nem volt kifogása a kamatok egyoldalú emelése ellen.

-felemelték-e szavukat a pénzintézetek jelenleg érvényben lévő "adósvédelmi"programjai ellen-melyek "kifejezetten az adós kérésére köttettek"- a tőketartozást növelik a csillagos égig?
-felemelték-e szavukat az ellen, hogy átstrukturált hiteleknél, azon felül, hogy rögtön forintban kifejezve milliókkal több tartozásról ír alá szerződést a kedves ügyfél-még a hitel- forintban kifejezett összes meghitelezett költségét hozzávágják a forintban kifejezett tőke tartozáshoz, és ezt együtt átváltják devizára-természetesen kamatostól?
-felemelték-e szavukat a jogtalan kilakoltatások ellen,- mint az igazi tenni akaró civil szervezetek és civilek,- ahelyett, hogy azon aggódnának, hogy az adósok,akiknek mindenét elvehetik miből fogják kifizetni a lakbért?
-felemelték-e szavukat az ellen, hogy a magyar családokat nemsokára behajtó cégek verő legényei űzzék el otthonaikból, mint a bűnözőket ?
- érdekli-e Önöket, hogy nagyon sokan fogják felgyújtani , mint sem a hiénáké legyen ? Nem fenyegetés ez, nem mindegy már?
-felemelték-e szavukat az ellen , hogy a tartozások követhetetlenné váltak, unokáink sem fogják kifizetni?
-milyen konkrét javaslataik voltak a probléma megoldására ?

A két éve megjelenő nyilatkozataiban, azon kívül, hogy rengeteg adós fordul Önökhöz, a megemelkedett törlesztő részletek miatt, semmi konkrétum nem hangzott el.

Egyikünk konkrét kérdésit az "adósvédelmi" programokkal" kapcsolatban –válasz levelükben saját hitellel kapcsolatos problémának kezelték-és felhívták a figyelmet arra, hogy csekély támogatásért tudnak segítséget nyújtani.Nem ez volt a konkrét kérdés......

Az Önök egyesületének-a közvélemény előtt- az adósok sárba tiprása helyett, és azon aggódás helyett, hogy mikor térül meg a banknak a tőketartozása- megoldásokat kellene keresni-a hitelfizetők érdekében. Amennyiben a hitel károsultakat képviselnék.

Kamatcsökkentés helyett- talán azért kellene harcolniuk, hogy a soha fel nem vett összegek lekerüljenek az adósokról.
Ugyanis a Magatartás kódex-ben a vis maior helyzet csak a bankokra vonatkozik. Továbbá tudniuk kéne, hogy ezek már teljesíthetetlen követelések. Továbbá, ha az adósokat képviselnék-felemelték volna szavukat az ellen, hogy egyetlen hitelszerződés sem tartalmazza azt, hogy gazdasági válság esetén-ennek minden terhét kizárólag a hitelfelvevőnek kell fizetni. Kiket képviselnek Önök?

Tájékoztatjuk, hogy kódexek helyett, léteznek magyar és uniós jogszabályok-melyeket, ha betartottak volna-nem szabadul el a pokol. Tájékoztatjuk, hogy ezek alapján törvény is lehetőséget ad az összes uzsora szerződés átalakítására. Vonatkozik ez természetesen mindenféle "deviza alapú" hitelszerződésre. Nem hallottuk, hogy ez ügyben egyesületük felemelte volna hangját a médiában.
Továbbá kikérjük magunknak, hogy az adósok direkt nem fizetnek, dalolva várják az Eszközkezelőt,-hogy eddigi befizetéseik , az önerő, valamit az államnak fizetett illeték és egész életük elússzon a semmibe. Megkérdezzük melyik civil szervezet állítja ezt Önökön kívül? A Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája ?

Fentiekre tekintettel, álláspontunk szerint Önök nem a hitel károsultakat képviselik. A médiában megjelenő nyilatkozataik csak tovább növelik a "deviza hitelesek " elleni közhangulatot. Ezért kérjük, adják át a terepet olyan civil szervezeteknek, akik ténylegesen az adósokat képviselik. Köszönjük....

Deviza Hitelesek

Média kapcsolat: 06-20-399-5821

Nincsenek megjegyzések: