2011. március 21., hétfő

F E L H Í V Á S !!!


FELHÍVÁS!


Fehér Kéményseprők” Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségét mélységesen felháborítja, hogy pont abban a Fővárosi kerületben történhet meg a sokadik kilakoltatási moratórium hosszabbítása ellenére KILAKOLTATÁS a Rogán Úr szeme láttára, -IDŐS EMBEREKKEL- és nem tesz ellene semmit, inkább a bankokat védi. Kíváncsiak vagyunk, hogy fog elszámolni az Miniszterelnök Úr felé, aki azt nyilatkozza folyamatosan, hogy egyetlen egy ember nem fog az utcára kerülni? Most akkor mi van? Nem igazak a szavak?
Sajnos a folyamatos felhívásaink, hivatalos leveleink, feljelentésink megtétele mellett a kormány és magyar nyomozó hatóságok (rendőrség, ügyészség) többszöri bejelentéseink ellenére sem számolták fel hazánkban a „fehérgalléros bűnözést”. Sajnos a bíróságok is teljes mértékben asszisztálnak a pénzügyi szolgáltatók, követeléskezelők, csaló faktor, credit, Kft, és Zrt, elnevezésű bűnöző cégeknek. Véleményünk szerint minden tulajdon elleni jogtalan haszonszerzés törvénytelen, melyhez asszisztál a kormány, a bíróság, ügyészség, rendőrség a végrehajtók, korrupt közjegyzők.
Sajnáljuk, hogy a média, nem támogatja és nem annyi teret, amennyi szükséges lenne az egyetlen egy olyan szervezetnek, aki fellép és saját testi épségét kockáztatva kiáll az ilyen és hasonló cselekmények ellen, megvédve a jogszerűen ott élő jogait nem ismerő, becsapott családokat. Legalább az első kézből származó felhívásokat és a korrekt tájékoztatást adnák közre.
Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a moratórium mindenkire vonatkozik, csak a pénzügyi szolgáltatók, követeléskezelők, csaló faktor, credit, Kft, és Zrt, elnevezésű bűnöző cégekre nem!
Felszólítjuk a bűnöző „új” tulajdonost, hogy haladéktalanul adja vissza bűncselekménnyel szerzett jogtalanul birtokolt ingatlant az idős családnak. A nyomozó hatóságtól azt kérjük, minden lehetséges rendelkezésre álló eszközzel lépjen fel és hallgassa meg tanúként a szakmai szervezeteket is, mert minden bizonyíték a rendelkezésükre áll a csaló ingatlan maffiózó „fehérgalléros” bűnözők ellen!

Szégyen, gyalázat, hogy civil szervezeteknek, ingyen és bérmentve kell megmenteni a bankok által csapdába csalt devizahiteleseinket, míg a fizetésért dolgozó nyomozó szervek nem csinálnak semmit ellenük, inkább asszisztálnak a követeléskezelő, csaló faktor, credit, Kft, és Zrt, elnevezésű bűnöző cégeknek!

Elvették a lakásunkat, elzavartak minket!
2011-03-21 04:24:00
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/elvettek-a-lakasunkat-elzavartak-minket-2047123/

Az új tulajdonos még pár napot sem adott, hogy az öregek összepakoljanak.



BUDAPEST - Kilakoltatási tilalom ide, kilakoltatási tilalom oda, vasárnap délelőtt utcára került egy idős házaspár Budapest belvárosában. Balogh János (81) és felesége, Vilma néni (91) zokogva nézte, ahogy a bútorszállítók elviszik holmijaikat, amikor pedig végleg kiléptek 37 éve lakott otthonukból, a szívük hasadt meg.

– Néhány éve 6 millió forintért adtuk el a lakást, azzal a kitétellel, hogy holtunkig itt lakhassunk. Mivel kevés volt a nyugdíjunk, gondoltuk, ez a kis pénz talán segít rajtunk az utolsó éveinkben. Most egy végiggürcölt élet után el kell hagynunk otthonunkat! Ebbe bele fogunk halni! – mondta a bejárati ajtót simogatva János bácsi, akitől megtudtuk, hogy két héttel ezelőtt derült ki számukra, hogy haszonélvezeti jogukat soha nem jegyezték be.

– Szegény feleségem amúgy is nagybeteg, majdnem végzett vele ez a hír, összeesett, kórházba kellett vinni – mesélte János bácsi. Lakásuk az Erste Banké lett, de már az is túladott rajta, az új tulajdonos pedig a kilakoltatási moratóriumot egy kiskapuval kerülte ki. A bíróságon ugyanis bejelentette, hogy azért kell mihamarabb beköltöznie, mert nincs más lakhatási lehetősége. Az önkormányzatot egy lelkész értesítette a bűncselekménygyanús ügyről. Bár mindent megtettek az idős emberekért, a kilakoltatást nem lehetett megakadályozni.

– Az önkormányzat mindent megpróbált, még a lakás megvásárlását is megkísérelte, de az új tulajdonos testvére, aki érdekes módon az ügyet intéző ügyvéd, irreálisan magas vételárat közölt. Miután sikerült találnunk egy kislakást a Vadász utcai idősek otthonában, kértem néhány nap haladékot a költözésre, hogy az idős emberek méltósággal hagyják el a lakást, de a válasz az volt, hogy azonnal menniük kell – nyilatkozta a Blikknek Rubovszky Csilla KDNP-s alpolgármester.

Az idős emberek az új otthonukban bizonytalanul néztek körbe, még nem tudták megszokni, hogy egyik napról a másikra minden szertefoszlott, amiért egy életen át dolgoztak. Első dolguk azonban egy ima volt: hálát adtak az istennek, hogy legalább nem az utcára kerültek.

Az ügyben az V. kerületi rendőrkapitányság csalás és okirat-hamisítás ügyében nyomoz. Úgy tudjuk: már gyanúsítottként hallgatták ki az egyik vásárlót.

Koós Szabolcs

rubovszky.csilla@belvaros-lipotvaros.hu Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla Alpolgármester

polgarmester@belvaros-lipotvaros.hu Rogán Antal Polgármester

hivatal@belvaros-lipotvaros.hu



Budapest, 2011. március 21.

Nincsenek megjegyzések: