2011. május 31., kedd

Meghívás Összefogásra!

Fehér Kéményseprők Magyarok Szövetsége

Budapest Budapest
………… Pázmány Péter utca 26



Tisztelt Elnök Úr!


Az 2008-ban jelentkező pénzügyi világválság őszre Magyarországon is már súlyos krízist okozott. Legnagyobb nehézségbe a devizahitelesek kerültek. A hitelek jelentősen nőttek, és már három éve nap, nap után vesznek el lakásokat azoktól, akik képtelenek a törlesztéseket fizetni. Eddig 30 ezer esetben történt árverezés. Ez a hiteleseket szociálisan megsemmisítette, pszichikailag meggyötörte.
Ma 1,7 millió ember él olyan családban, akiknek devizahitele van. Ezen hitelesek nagy része igen nehezen tudja a részleteket fizetni. Ezek a családok valójában fokozatosan elszegényednek. Igazi tragédia előtt kb. 100 ezer család áll, akik a nyomor szinten állnak és nagy valószínűleg elveszítik otthonaikat.
Emlékeztetni kell rá, hogy ilyen szociális és lelki meggyötrés béke időben soha nem érte a magyar nemzetet. Ma 3 millió ember él a létminimum szintjén. A hitelt felvevői - ha fizetni is tudják a részleteket - fokozatosan elszegényednek. Így önmagában még törlesztés mellett is a 3 milliós létminimumon élő tömeg pár év múlva 4 millióra nő.

Legveszélyesebb azon 100 ezer család élete, amely a tragédia előtt áll. Nagy reménnyel várták ők a segítséget az új kormánytól. Bár történnek előre lépések, de a kormány terveivel - bár némi levegővétel lesz - a családok lesüllyedése elkerülhetetlen.

Ezért a hitelt felvevők érdekében széles társadalmi összefogásra van szükség. További érdekképviseleteknek kell fellépniük, és ezek közt is a szakszervezetek és más érdekképviseletek között van szükség mielőbbi konzultációra.

Elkerülhetetlen egy olyan megoldás előterjesztése, amely remélhetően kimenti a fizetési krízis előtt lévő családokat a tragikus helyzetből. Ezért a Magyarok Szövetsége összefogva a Fehér Kéményseprőkkel megbeszélést tart a Magyarok Szövetsége székházában 2011. június 2-án (csütörtökön) du. 19 órakor.

Kérjük Önöket, tiszteljék meg jelenlétükkel a megbeszélést és adjanak javaslatot a nehézségben lévő hitelesek sorsának javításához.

Bp. 2011. május 29.

Tisztelettel:

Zimmermann Péter

Magyarok Szövetsége Pest megyei elnöke

1 megjegyzés:

Az ingatlanmaffia írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.