2011. február 2., szerda

Nemhogy csökkentik, de tovább növelik.....! 2011. február 2. napon a TV 2 Mokka adására.

Ha egyet ért, küldje tovább, hogy minél hamarabb fény derüljön az igazságra! KÖSZÖNJÜK


Tisztelt Szerkesztőség!


Tájékoztatásul elküldjük Önökhöz a 2011. február 2. napon a TV 2 Mokka műsorában elhangzottakban foglaltakra vonatkozó véleményünket, melyet elküldtünk Lénárd Mariann elnök asszony részére.

Amennyiben a tisztelt szerkesztőség a továbbiakban is kíváncsi a "deviza" hitelezéssel kapcsolatos áldatlan állapotok kialakulásának okaira, ami a mára kialakult tarthatatlan helyzethez vezetett, szívesen állunk az Önök rendelkezésére bármikor Lénárd Mariann és a Banki Hitelkárosultak Egyesülete nélkül.

Tisztelettel: Deviza Hitelesek

Tisztelt Lénárd Mariann!

http://tv2.hu/mokka/video/hosszabbitsak-meg-a-kilakoltatasi-moratoriumot

Fenti riportban az Ön által elhangzottakra hivatkozva a „deviza hitelt” fizető családok nevében – kifejezzük határozott tiltakozásunkat.

Határozottan kikérjük magunknak a direkt nem fizetést, az Eszközkezelőre várás tényét.

Bizonyára van ilyen adós is, de ismételten tájékoztatjuk az emberek nem azért vették fel a hitelt, hogy az utcára kerüljenek. Hozzá tesszük, minden lehetséges fórumon annak adunk hangot, hogy ne a magyar állam és az adófizetők fizessék az általunk felvett hiteleket, valamint a hitelekre mesterségesen rárakott uzsorát. Ön nem olvasta?

Továbbá ismételten tájékoztatjuk, egyetlen hitelszerződésben sem szerepel, hogy a gazdasági válság hatását kizárólag a hitelfelvevőnek kell egyoldalúan viselnie. Van egy jogszabályi háttér, ami ezt alátámasztja.

Álláspontunk szerint ez a riport az Önnek küldött levelünk hatására készült, megtévesztve ezzel a TV2 Mokka szerkesztőségét és a nézőket. Ha Ön korrekt lett volna, elmondta volna a riport elején a szerkesztőségnek milyen okok vezették a kétségbeesett károsultakat, ahhoz a levélhez-melyet a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetéhez írtak-ismereteink szerint nemcsak az otthonok felgyújtása szerepel benne. Olvasta Ön ezt a levelet? Az elejétől a végégig?

Az általunk Önhöz intézett levélből egy mondat lett kiragadva a műsorban, holott Ön is tudja, levelünk nem csak erről szólt. Miért nem olvastatta fel a többi kérdést is?

Ismételten tájékoztatjuk Önt és az erre illetékeseket, hogy a hitelfelvevő tudja mi a kötelessége, az általa felvett hitelt szeretné vissza fizetni, de nem a soha fel nem vett fantom összegeket.

Tiltakozunk az ellen, hogy Ön az elkeseredett, egy élet munkáját elvesztő családok utolsó segély kiáltását az illetékesek felé, - hogy történjem már valami, annak érdekében, hogy legálisan ne vegyék el az életük munkáját és egyúttal az életüket-arra használja fel, hogy „háborús” hangulatot keltsen a közvélemény előtt - lejárassa a hitelfelvevőket és az érdekvédőket!

Amennyiben Ön és a szervezete a hitel károsultak érdekeit védené a leghatározottabban kiállnának Magyarország „deviza” hitelfelvevő lakossága mellett. Ezzel egyetlen nyilatkozatában sem találkoztunk. Tudnak Önök még tükörbe nézni?

A műsorban szereplő hitel károsult hölgytől többször megkérdezték, miért nem fordul Önökhöz, nos többek között ezért. Milyen tanácsot adna neki?? Hitelkiváltást, adósság átütemezést, csökkentett havi részletfizetést-ami által tovább emelkedik a tőke tartozása kamatostól????

Ön pontosan tudja, de ismételten leírjuk, hogy az adósoknak a bankok és a magyar állam által nyújtott „adósvédelmi programok-mentőcsomagok, hitel átütemezések”- a tőketartozást nemhogy csökkentik, de tovább növelik. „Kifejezetten az adós kérésére”… nem ismerős ez a mondat, igen tisztelt Mariann? Miért nem nyilatkozik az „adósvédelmi programokról” a médiában, FÉL, hogy a szövetségesei nem fizetnek tovább? A Bankszövetség vezető jogtanácsosa többször nyilatkozta, hogy az adósokon egyedül a bankok „segítettek”.

„Segítő megoldásként bajba jutott ügyfeleknek „egyikünk tőke tartozását sikerült röpke 5 millió forinttal megnövelni. Természetesen „kifejezetten az adós kérésére.” Nyilatkozna erről a médiában?

Ön, vagy egyik munkatársa elolvasta egyikünk levelét, melyben tájékoztattuk „érdekvédő” szervezetüket, hogy 3 év pontosan fizetett törlesztés ellenére a tartozás 8,5 millió forinttal emelkedett. A jelenlegi felállás szerint 3 év fizetés ködbe veszett, ezen felül a jelenlegi feltételek szerint több mint 52 millió forintot fizetne vissza az adós a banknak, a felvett 15 milliós kölcsönre.

Válaszoltak? Nem! Önök szerint ez rendben van?

Ön, mint a hitel károsultak „érdekvédője” miért nem emeli fel szavát ez ellen a médiában…

Életbiztosítással-lakáskasszával kapcsolatos banki és biztosítós trükkök tudna erről valamit nyilatkozni a médiában?

A riportban úgy lett beállítva, hogy a kilakoltatásoktól rettegő adósok és az őket valóban védő és valóban az érdekükben tevékenykedő civilek és civil szervezetek-háborúra készülnek.

Tisztelt Lénárd Mariann, Ön is tudja, hogy ez nem igaz. Mégis megpróbálja a valódi segítséget más színben feltüntetni.

De azt is tudja, - dehogy tudja,- hogy anyagilag, erkölcsileg, emberileg kikészült ember bármire képes lehet, főleg, ha süket fülekre és hazugságokra épített, demagóg hozzá állással találja magát szemben… akkor bizony már lehet, hogy mindegy… és ez nem háború, nem kommandó, hanem tehetetlenség és keserűség! De Ön ezt nem ismerheti, mert nem minket, hiteleseket képvisel, csak az utolsó forintjainkat szedi el.

Főleg annak fényében, hogy banki pletykák szerint a kedves érdeklődők a bankfiókokban válogatnak a már bedőlt, vagy bedőlésre váró ingatlanok között… Erről nem hallott, vagy Ön is köztük van???

Ezért legyen kedves nyilvánosan elnézést kérni az érintettektől. Minden egyes családtól, akit már kilakoltattak, akik felett rezeg a léc, és azoktól is, akik inkább nem zabálnak, nem váltják ki gyógyszereiket, fűtetlen lakásban dideregnek, hogy a banknak fizethessenek, még ha csúszással is….

Ön pontosan tudja, hogy a Magyarországon megkötött hitelszerződések az érvényben levő uniós és magyar jogszabályok alapján semmisek.

Ön pontosan tudja, hogy a válság hatására megváltozott a jogi környezet – ezek a szerződések és követelések teljesíthetetlenek. Uzsora hitelek, az adós 4x fizeti ki az ingatlant, a kocsi árát, bedöntik, a vállalkozásokat nem soroljuk tovább.

Ön pontosan tudja, hogy bárhova fordul az adós segítségért, mindenhonnan elutasító, semmit mondó válaszokat kap, ha egyáltalán válaszolnak neki. Gondolunk a PSZÁF-ra, a GVH-ra, bankokra, Döntés hozóinkra, ombudsmanra, rendőrségre, bíróságra és Önökre is.

Ön pontosan tudja, hogy a kereskedelmi bankok gazdasági erőfölényükkel azt csinálnak az adósokkal, amit akarnak, fittyet hányva a jogszabályokban foglaltakra, üzleti érdeküknek megfelelően és belső üzlet szabályzatukban foglaltak szerint. Tudja, Felcsuti úr nyilatkozta: Amit Magyarországon a bankoknak megengedtek, azt meglépték…

Ön tudja, hogy ilyen jellegű hitelszerződéseket más uniós országban nem kötöttek, sőt tájékoztatom bemutattak magyar hitelszerződést külföldi bankban, amire azt mondták- ott ez a bűncselekmény kategóriába tartozna. De ezt nem érdekli a magyar rendőrséget.

Miért nem emeli fel szavát az összes érvényben lévő hitelszerződés átdolgozásáért, hogy fizethetők legyenek??? Megsúgjuk, van rá törvényi lehetőség, mi kitúrtuk és Ön???

Javasolta Ön a Döntéshozóknak a valódi megoldást???

Mert civilek és igazi érdekvédők igen! Ön nem tett semmit csak a médiában szerepel és kiáll a bankok mellett, mint egyesület.

Ön pontosan tudja, hogy az égbeszökő duplájára emelkedett törlesztő részleteket, valamint az 5-10 millióval forintban megemelkedett tőketartozást, és az ezek után forintról devizára átváltott fizetendő kamatot, %-os kezelési költséget, konverziós díjat- nem a kamatemelések okozzák. Miért nem tájékoztatja erről a médiát és a közvéleményt?

Mert civilek és igazi érdekvédők igen…..

Ismét megkérdezzük: az önerő, eddig fizetett részletek, illeték, végrehajtás esetében, fennmaradó soha fel nem vett összegekkel mi lett? Hangsúlyozza ezt Ön a médiában???? Mint érdekvédő???? Mert civilek és igazi érdekvédők igen….

Ön pontosan tudja, a kérdés megoldásában érdemi döntés két éve nem született, a magyar hitelfizetők arra várnak, hogy a törvény erejével olyan megoldás szülessen, hogy az általuk felvett hitelt visszafizethessék tisztességgel. Nem akarnak bérlakók, és szociálisan rászorultak lenni. És nem kívánnak több személyes kommandót játszani. Csak élni, dolgozni, és a hitelüket visszafizetni.

Tisztelt Lénárd Mariann Önökön kívül léteznek civil és nem civil érdekvédő és egyéb szervezetek, akik honlapjukon, illetve a médiában bemutatták megoldási javaslataikat a problémára. Az Önök honlapján nem találkoztunk ilyen programmal. A mai napon sem. Miért????? Hitel tanácsadással, hitelközvetítéssel viszont igen! MIÉRT?

Amennyiben Ön és „érdekvédelmi szervezete” nincs tisztában azzal a több kötetnyi magyar és uniós jogszabállyal, irányelvvel és állásfoglalással-melyek alapján –a kialakult gazdasági helyzetre tekintettel - de e nélkül is érvénytelen, uzsoraszerződések köttettek 5.660.000 darab „deviza alapú” hitelszerződés esetében –legyenek kedvesek utána járni.

Mi utánajártunk, és Ön???


Továbbá mellékeljük Dr. Szász Károly úrhoz névvel, címmel, telefonszámmal, e-mail címmel ellátott levelünket, melyben foglalt kérdéseinkre várjuk az Ön konkrét válaszait is –természetesen a médiában…..

A levél megjelent a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezete honlapján is.

Vajon miért nem az Önökén?

Tisztelt Lénárd Mariann, ha Önök a hitel károsultakat védenék – foggal - körömmel kéne értük harcolniuk a mindenkori kormánynál, az országgyűlésnél, a parlamenti pártoknál, a PSZÁF-nál, a GVH-nál, a bankoknál, a Bankszövetségnél. Továbbá az Alkotmány bíróságnál, a bíróságokon, az ombudsmannál, rendőrségen, ügyészségen, az EU-nál, a napi sajtóban és médiában, a külföldi médiában-ahogy azt az igazi érdekvédők és a hozzájuk kapcsolódó civilek teszik, nap, mint nap.

Még akkor is teszik, ha csak Önöktől, hazugságaiktól harsog a média.

Miközben Ön a médiában semmit mondó nyilatkozatival napi szinten „képviseli érdekeinket”- lejáratva a hiteleseket és a civil szervezeteket, - mi csendben tesszük a dolgunkat, holott mi is tájékoztatjuk a médiát, csak valamiért nem kíváncsiak ránk.

Kérnénk a mi érdekeinket ilyen – hangulatkeltő módszerekkel ne képviseljék,- a nevünkben, helyettünk, ellenünk ne nyilatkozzon,

KÖSZÖNJÜK

Bízunk benne, hogy elérjük célunkat Önök nélkül is.........


Tisztelettel: Deviza Hitelesek
Sajtó kontakt: 06-20-399-5821

2011. február 1., kedd

Kiket képviselnek Önök? ........Ha betartottak volna-nem szabadul el a pokol.

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi szervezetek szövetsége, teljes mértékben egyet ért a „deviza” hitelesek által megfogalmazott kérdésekkel.
Teljes mértékben támogatja és kéri a Média munkatársait, hogy NE adjanak teret az adósokról utolsó bőrt is lehúzó csaló cégeknek.



Tisztelt Szerkesztőség!

A mai hvg.-ben megjelent cikkre hivatkozva, az alábbi levelet küldtük Lénárd Mariannak és a Banki Hitel Károsultak Egyesületének.

Tisztelettel: Deviza Hitelesek


Tisztelt Lénárd Mariann !



http://hvg.hu/itthon/20110131_kilakoltatas_devizahitel_adosok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listin

Fenti cikkben foglalt állításokat a "deviza hitellel" rendelkező- nagy többségben- tisztességes családok nevében ezúton kikérjük.
Ön pontosan tudja, hogy a "deviza alapú" hiteleknek semmi köze a devizához.

http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/vege-az-euronak-megszolal-eszkozkezelo-kidolgozoja/2011-01-21/1244#comment

Fenti cikkben foglaltakra különös tekintettel.

Közel két éve kísérjük figyelemmel tevékenységüket, a sajtóban és a médiában megjelent nyilatkozatait.
Megkérdezzük, kiket képvisel Ön és a BHKE?

A Bankszövetség 2008. évi beszámolója szerint az Önök egyesületének nem volt kifogása a kamatok egyoldalú emelése ellen.

-felemelték-e szavukat a pénzintézetek jelenleg érvényben lévő "adósvédelmi"programjai ellen-melyek "kifejezetten az adós kérésére köttettek"- a tőketartozást növelik a csillagos égig?
-felemelték-e szavukat az ellen, hogy átstrukturált hiteleknél, azon felül, hogy rögtön forintban kifejezve milliókkal több tartozásról ír alá szerződést a kedves ügyfél-még a hitel- forintban kifejezett összes meghitelezett költségét hozzávágják a forintban kifejezett tőke tartozáshoz, és ezt együtt átváltják devizára-természetesen kamatostól?
-felemelték-e szavukat a jogtalan kilakoltatások ellen,- mint az igazi tenni akaró civil szervezetek és civilek,- ahelyett, hogy azon aggódnának, hogy az adósok,akiknek mindenét elvehetik miből fogják kifizetni a lakbért?
-felemelték-e szavukat az ellen, hogy a magyar családokat nemsokára behajtó cégek verő legényei űzzék el otthonaikból, mint a bűnözőket ?
- érdekli-e Önöket, hogy nagyon sokan fogják felgyújtani , mint sem a hiénáké legyen ? Nem fenyegetés ez, nem mindegy már?
-felemelték-e szavukat az ellen , hogy a tartozások követhetetlenné váltak, unokáink sem fogják kifizetni?
-milyen konkrét javaslataik voltak a probléma megoldására ?

A két éve megjelenő nyilatkozataiban, azon kívül, hogy rengeteg adós fordul Önökhöz, a megemelkedett törlesztő részletek miatt, semmi konkrétum nem hangzott el.

Egyikünk konkrét kérdésit az "adósvédelmi" programokkal" kapcsolatban –válasz levelükben saját hitellel kapcsolatos problémának kezelték-és felhívták a figyelmet arra, hogy csekély támogatásért tudnak segítséget nyújtani.Nem ez volt a konkrét kérdés......

Az Önök egyesületének-a közvélemény előtt- az adósok sárba tiprása helyett, és azon aggódás helyett, hogy mikor térül meg a banknak a tőketartozása- megoldásokat kellene keresni-a hitelfizetők érdekében. Amennyiben a hitel károsultakat képviselnék.

Kamatcsökkentés helyett- talán azért kellene harcolniuk, hogy a soha fel nem vett összegek lekerüljenek az adósokról.
Ugyanis a Magatartás kódex-ben a vis maior helyzet csak a bankokra vonatkozik. Továbbá tudniuk kéne, hogy ezek már teljesíthetetlen követelések. Továbbá, ha az adósokat képviselnék-felemelték volna szavukat az ellen, hogy egyetlen hitelszerződés sem tartalmazza azt, hogy gazdasági válság esetén-ennek minden terhét kizárólag a hitelfelvevőnek kell fizetni. Kiket képviselnek Önök?

Tájékoztatjuk, hogy kódexek helyett, léteznek magyar és uniós jogszabályok-melyeket, ha betartottak volna-nem szabadul el a pokol. Tájékoztatjuk, hogy ezek alapján törvény is lehetőséget ad az összes uzsora szerződés átalakítására. Vonatkozik ez természetesen mindenféle "deviza alapú" hitelszerződésre. Nem hallottuk, hogy ez ügyben egyesületük felemelte volna hangját a médiában.
Továbbá kikérjük magunknak, hogy az adósok direkt nem fizetnek, dalolva várják az Eszközkezelőt,-hogy eddigi befizetéseik , az önerő, valamit az államnak fizetett illeték és egész életük elússzon a semmibe. Megkérdezzük melyik civil szervezet állítja ezt Önökön kívül? A Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája ?

Fentiekre tekintettel, álláspontunk szerint Önök nem a hitel károsultakat képviselik. A médiában megjelenő nyilatkozataik csak tovább növelik a "deviza hitelesek " elleni közhangulatot. Ezért kérjük, adják át a terepet olyan civil szervezeteknek, akik ténylegesen az adósokat képviselik. Köszönjük....

Deviza Hitelesek

Média kapcsolat: 06-20-399-5821