2012. december 13., csütörtök

Az összes devizahiteles szerződés érvényteleníthető lehet


Az összes devizahiteles szerződés érvényteleníthető lehet - a Kúrián múlik
Szinte az összes devizahiteles szerződés érvénytelen, azaz semmis – legalábbis ez következik a Fővárosi Törvényszék OTP ellen hozott jogerős döntésének indoklásából. Hacsak a Kúria a felülvizsgálat során nem jut más eredményre. A jogászoknak erős kételyeik vannak az ítélettel kapcsolatban.
Semmis az a kölcsönszerződés, amelynél a szerződésben nincs leírva az adóst terhelő minden költség – derül ki a Fővárosi Törvényszék OTP ellen múlt héten meghozott jogerős döntésének indoklásából. Az OTP ellen a teljes hiteldíj számítási módja alapján indított pert elsőfokon elbukta az a jogász, aki a Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület (PITEE) égisze alatt tevékenykedik. A Fővárosi Törvényszék számtalan pontban osztotta az elsőfok véleményét, a legfontosabb kérdésben azonban ellentétesen határozott. A részletes indoklás és a döntés alapján (ami ma került nyilvánosságra) úgy tűnik, a PITEE olyan fogást talált a rendszeren, amibe kapaszkodva szinte minden devizahiteles akár meg nem történtté is teheti az elmúlt évek lidércnyomását. Sokan azonban úgy vélik: a Kúria nem fogja változatlanul hagyni ezt az ítéletet.
A leírtak alapján az OTP a teljes hiteldíj (THM) számítása során figyelembe vette, hogy az adós a devizahitelhez vételi árfolyam jutott, míg a törlesztést eladásin teljesítette, de annak számítási módja és mértéke nem volt világos előtte. Hasonló okból a Szegedi Ítélőtábla a Kásler Árpád, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége kezdeményezte perben ezt az eljárást már részben érvénytelennek minősítette. A Kúria iránymutatása az ilyen ügyekben még nem ad eligazítást, az ugyanis csak az egyoldalú szerződésmódosításokról szól (a gyakorlati következmények egyébként még ezen a téren is a konkrét ítéletekből derülhet majd ki). A helyzetnek viszont most mindenképpen változnia kell. Az OTP ugyanis mindkét ügyben törvényességi felülvizsgálatot kért.
Forinhitellé alakítják az egészet
A tét most már nagyon nagy. A mostani döntésben alaposan rávertek a szegedire. A bíróság ugyanis nem egyetlen pontot, hanem a teljes devizahitel-szerződést mondta ki semmisnek. A hitelintézeti törvény akkor hatályos szövege szerint ugyanis – mint az indoklásban olvasható – „semmis az a fogyasztási, lakossági kölcsönszerződés, amelyik nem tartalmazza az éves, százalékban kifejezett teljes hiteldíjmutatót és a hiteldíjmutató számítása során figyelembe nem vett egyéb költségek meghatározását és összegét vagy becslését; továbbá a szerződéssel kapcsolatos összes költséget”. A költségek közé pedig a bíróság besorolta az árfolyamrést is.
Ez a fogalom azért sem bukkanhatott fel a leírások között, mert tulajdonképpen nem is létezett. Ezt a PITEE (mint látszik, igen ügyesen) vetette fel a felügyelet egyik tájékoztató anyagába és a Pénzügyi Békéltető Testület határozatának szövegezésébe kapaszkodva. A felügyelet annak idején tiltakozott az értelmezés ellen, de a bíróság az egyesületi nézőpontot tette magáévá. Kulcskérdés, hogy a vételi és eladási devizaárfolyam közötti eltérést a THM szempontjából költségnek kell-e tekinteni. Ha igen – mint ahogy a Fővárosi Törvényszék értelmezte –, akkor gyakorlatilag nincs olyan devizahiteles, aki ne tudna eredményesen fellépni bankja ellen.
A következmény pedig elsöprő. Semmisségnél – mint arra az ítélet is kitér – „a teljesített szolgáltatások kölcsönös egyidejű visszatérítésének van helye”. Az is kiderül, hogy az elszámolás milyen módon mehet végbe. A konkrét ügyben az elsőfokú bíróságnak a 2006 novemberében felvett 12 millió forintos kölcsönnél a jegybanki alapkamatot kell figyelembe vennie. Ez a hitel felvételekor 8,0 százalék volt, a válság alatt 11,5 százalékig futott fel, a kormányváltás előtt pedig 5,25 százalékon állt. Összességében tehát a devizahitelesek különlegesen jó (nyugodtan kedvezményesnek is minősíthetjük) feltételekkel szabadulhatnának tartozásuktól, elfeledve például azt, hogy a svájci frank árfolyama a felvétel kori 162 forintról mára 234-re emelkedett. Időközben volt magasabb is, ami most csak jó lehetne az adósoknak, hiszen az azzal számított törlesztő még nagyobbat harapott – az így tulajdonképpen forinttá alakított – tartozásukba.
(Azénpénzem.hu nyomán)
forrás: kuruc.info

2012. december 12., szerda

NEMZETKÖZI MEGFIGYELŐKET KÉRÜNK!

NEMZETKÖZI MEGFIGYELŐKET KÉRÜNK!

Tempo Hírek, 2012. december 12., 8:57 ·


NEMZETKÖZI MEGFIGYELŐKET KÉRÜNK!
TÁJÉKOZTATÓ ÉS SEGÍTSÉGKÉRÉS


Tisztelt Cím!

Kérjük a segítségüket az alább leírak miatt , mert a jogok áthágása olyan mértékű, hogy szinte tehetetlenek vagyunk mert a jog nem védi meg Borbély József TEMPO párt elnökét a feltáró munkájában:
Borbély Józsefet a magyar közélet egyetlen valóban ellenzéki pártjának elnökét politikai fogolyként, börtönben tartja a regnáló hatalom egy ellene két éve első fokon folyó rágalmazási per kapcsán.
A 396/2003. számú NBH-s lehallgatási jegyzőkönyvek az irányított felszámolás bűntettének bizonyítékai, amiből jól látszik, hogy Magyari József felszámoló (az ország felszámolója), a Kossuth Holding legfőbb irányítója utasítja a bíró fiát, hogy a felszámolási bíró milyen végzéseket hozzon.
A lehallgatási jegyzőkönyvek abban az időben készültek, amikor a közel egy-milliárd menekülési értékre értékelt kecskeméti bútorgyárat 80 millió Ft-ért vette meg Pintér Sándor akkori ex-belügyminiszter érdekeltsége, amiből 30 millió forintot kapott Pintér úr akkori őrző-védő cége.
A közhatalom valójában magánkezekben van. Ezt ismerte fel és bizonyította immáron több mint 700.000 oldalon, melyből 500.000 oldal a Magyar Köztársaság szabályai szerint hiteles okirat.
Miután hiába juttatta el a bizonyítékokat számtalan hivatalos személynek, nem tettek eleget a törvényben előírt (Be. 171.§ (2.)) feljelentési kötelezettségüknek. Az összes parlamenti képviselő, bírók, ügyészek eljárásaiban „egységes és töretlen a gyakorlat, hogy ezt a jogszabályt nem alkalmazzák”. Hogy miből is nőtt ki, ez a jelenség – Bereznay András írta le: www.kibulizottorszag.net, a legutóbbi rendszerváltás pártokhoz köthető gazdasági lépéseit pedig a párt titkára dolgozta fel:

http://twww.tempohirek.com/news.php?readmore=628



Borbély Józsefet, mivel kimondta, hogy a fenti bizonyítékok alapján ezt a céget bűnözők vezetik, valamint ugyanezen bizonyítékok szerint a teljes politikai elit, és a végrehajtó hatalom korrumpálódott a felszámolások kapcsán, a Kossuth Holding vezetői beperelték rágalmazásért.
A magánvádat, miszerint Borbély úr hamisan vádolta meg a Kossuth Holding vezetőit, közvádra tették át, bár erre semmilyen indoka nincs az ügyészségnek.
A 2012. december 07.-i „tárgyaláson” tárgyalás nélkül hozott határozatot a bíró: előzetes letartóztatás mellett, 30 nap elmeorvosi megfigyelésre elvezettette Borbély József elnök urat.
Nem számít, hogy a határozat meghozatalához a fellebbezés elbírálásának kötelezettsége, de egyetlen törvény sem felel meg.

Az illetékes hatóságok az eltelt 72órában semmilyen információt nem tudtak adni hollétéről, és egészségi állapotáról – sem az Őt képviselő ügyvéd, sem a család részére. Ez után tudtuk meg bizalmas informátorunktól, hogy a politikai foglyok börtönében tartják fogva, ahol a bíró által meghatározott cél biztosan nem teljesülhet. Mindebből látható, hogy koncepciós eljárás folyik, azzal a céllal, hogy a levitézlett politikai elit az elodázhatatlan váltásból kiszorítsa egyetlen esélyes riválisát.

Az Európai Unió egyetlen államában sem lopták el az ország vagyonának 95%-t 22év alatt, csak Magyarországon. Ezt a világra szóló botrányt csak a demokrácia megcsúfolásával lehetett végbevinni, miközben minden törvényt lábbal tapostak. Miközben demokráciát hirdetnek, soha egyetlen valódi hírt nem engednek a sajtóban megjelenni, az elhallgatás technikáját tökéletesen alkalmazzák. Ezt a szégyent egyetlen magára valamit is adó Európai demokratikus sajtó sem nézheti el, nem támogathatja, mert a rossz példa terjedni fog, mint a pestis, felzabálva az egész európai kultúrát.

Fentiekre tekintettel kéréssel fordulok Önökhöz, hogy jöjjenek el hozzánk, hogy megismerve az igazságot, írásaikkal hassanak a Magyar Kormányra Borbély József elnök úr azonnali bántatlan szabadulásáért.

2012-12-11.
Szabó Attila
A szabadsajtó független újságírója.


Frissítések :2012. 12.12. 02:43

Friss információk szerint, Borbély József a TEMPO párt elnöke -Kormányzó-, a Büntetés Végrehajtás országos adminisztrációjában beszállítása óta nem szerepel, mint fogvatartott.Ezért fent tatjuk a korábban tett feljelentésünket ( Link ) amit annyival kívánunk kiegészíteni, "Hivatalos személyek által bűnszövetségben elkövetett emberrablás" Indoklás: . Az őt elvezető állítólagos BV alkalmazottnak látszó személyeken semmiféle azonosító jelzés nem szerepelt és és nem igazolták magukat.

http://www.tempohirek.com/news.php?readmore=637

2012 12. 11. 19:16
VILÁGRASZÓLÓ BOTRÁNY ITT AZ ÁLLÍTÓLAGOS OK AMIÉRT BORBÉLY JÓZSEF MOST BÖRTÖNBE VAN!Az elmeszakértői jelentés szerint Borbély József viselkedése lehetetlenné tette a vizsgálatát, és előzmények nélkül távozott a helyszínről. Ezért kellett lecsukni. Ezzel szemben itt látható az igazság: időben megérkeztünk, majd 10 perc várakozás után hívtuk az orvost, aki azt mondta, újabb 10 percen belül a helyszínre ér. Ez nem történt meg, ráadásul Borbély urat idő közben lökdösni kezdte egy másik orvos, és elzavarta. Végül emiatt távoztunk.

VIDEÓ A BOTRÁNYOS LETARTOZTATÁSRÓL: http://www.youtube.com/watch?v=LDE1FWHIKfQ&feature=player_embedded


A MAGYAR MÉDIUMOKNAK :
A szólásszabadság az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata (1948) szerint elidegeníthetetlen jog. "Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket".

Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy "a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek [...], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják [...] a lakosság bármely részét".


Számos cikkünk és filmünk puszta elhallgatását is a törvény büntetni követeli! : Btk. 150. § (1), 155. § (1) c), (2). A tényfeltárások és a velük összefüggésben megvalósításra került speciális eljárások alapján a tényfeltáró(k) a Btk. 22. § f), 29. §, 30. § miatt nem büntethető(k), a megjelent anyagok nem törölhetők, terjesztésük nem korlátozható! Az ilyen törekvésekkel szemben mindenkinek az Emberi Jogok Chartájában, a Magyar Köztársaság Alkotmányában és a Btk.-ban is meghatározott joga, és egyben kötelessége fellépni!Az íróinak, szerkesztőinek és filmkészítőinek további tényfeltárásai megzavarását, megakadályozását, vagy a blokkolását a Btk. 139. § (1), 139/A. § (1), 142. § (1), (2), (3), 155. § (1) b), c), (2), 172. § (1), (2), (3) alapján a törvény bünteti! Figyelmeztetünk minden elkövetőt, hogy az Emberiség-ellenes bűnök soha nem évülnek el! Így aki a bűncselekmények egyikében-másikában vagy azok halmazatában részt vállal, az igazságszolgáltatás érvényesítéséig nem mentesülhet .

2012. december 11., kedd

Bizonyíték: A valósággal nem egyező okokra hivatkozva csukták le Borbély...



Az elmeszakértői jelentés szerint Borbély József viselkedése lehetetlenné tette a vizsgálatát, és előzmények nélkül távozott a helyszínről. Ezért kellett lecsukni. Ezzel szemben itt látható az igazság: időben megérkeztünk, majd 10 perc várakozás után hívtuk az orvost, aki azt mondta, újabb 10 percen belül a helyszínre ér. Ez nem történt meg, ráadásul Borbély urat idő közben lökdösni kezdte egy másik orvos, és elzavarta. Végül emiatt távoztunk.

2012. december 10., hétfő

Egy Hiteles ember !!! Vigyázz rá, mert megérdemli!!!

Borbély az egy ilyen ember. Aki teheti az nagyon vigyázzon rá, mert megérdemli !!!! 

"NEM AKAROK OLYAN ORSZÁGBA GAZDAG LENNI, AHOL AZ UTCÁN HAJLÉKTALANOK HEVERNEK ÉS NINCS PÉNZEM, HOGY MINDENKIN SEGÍTSEK!"
(Borbély József)




Részlet: A Tempo híroldaláról. http://www.tempohirek.com/news.php

Meg nem erősített hírek szerint Borbély József a TEMPO párt elnökét POLITIKAI FOGOLYKÉNT TARTJÁK FOGVA!

"NEM AKAROK OLYAN ORSZÁGBA GAZDAG LENNI, AHOL AZ UTCÁN HAJLÉKTALANOK HEVERNEK ÉS NINCS PÉNZEM, HOGY MINDENKIN SEGÍTSEK!"
(Borbély József)


9:17
A szólásszabadság az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata (1948) szerint elidegeníthetetlen jog. "Minden személynek joga van a vélemény és a kifejezés szabadságához, amely magában foglalja azt a jogot, hogy véleménye miatt ne szenvedjen zaklatást, és hogy határokra való tekintet nélkül kutathasson, átvihessen és terjeszthessen híreket és eszméket".

Az Európai Emberi Jogi Bíróság egy 1976-os határozata úgy fogalmaz, hogy "a szólás szabadsága nemcsak azokra az 'információkra' és 'eszmékre' vonatkozik, amelyeket az emberek jó néven vesznek [...], hanem azokra is, amelyek bántják, felháborítják vagy zavarják [...] a lakosság bármely részét".

Számos cikkünk és filmünk puszta elhallgatását is a törvény büntetni követeli! : Btk. 150. § (1), 155. § (1) c), (2). A tényfeltárások és a velük összefüggésben megvalósításra került speciális eljárások alapján a tényfeltáró(k) a Btk. 22. § f), 29. §, 30. § miatt nem büntethető(k), a megjelent anyagok nem törölhetők, terjesztésük nem korlátozható! Az ilyen törekvésekkel szemben mindenkinek az Emberi Jogok Chartájában, a Magyar Köztársaság Alkotmányában és a Btk.-ban is meghatározott joga, és egyben kötelessége fellépni!
Az íróinak, szerkesztőinek és filmkészítőinek további tényfeltárásai megzavarását, megakadályozását, vagy a blokkolását a Btk. 139. § (1), 139/A. § (1), 142. § (1), (2), (3), 155. § (1) b), c), (2), 172. § (1), (2), (3) alapján a törvény bünteti! Figyelmeztetünk minden elkövetőt, hogy az Emberiség-ellenes bűnök soha nem évülnek el! Így aki a bűncselekmények egyikében-másikában vagy azok halmazatában részt vállal, az igazságszolgáltatás érvényesítéséig nem mentesülhet .

2012. december 9., vasárnap

Fekete autók éjszakája


Fekete autók éjszakája

Amiről sokan azt hitték hogy elmúlt, elmúlt végérvényesen, itt tombol közöttünk.
Fel kell mindenkinek készülnie arra, – ha egyáltalán erre fel lehet, – hogy a hatalom bármikor érte jöhet éjnek évadján és elragadja a családjától. Két napja Posta Imrét, három gyerekes családapát éjfélkor vitték el otthonából kihallgatásra. Lefoglalták a számítógépét is. Aki nem tudja kiről van szó, az keressen rá a google-ban. Tény és való, hogy Posta nem „Tisztelt Bíróság”-ozik, de mindenki a saját maga által vélt harcmodort használja. De elhurcolásának körülményei mindent elárul. A hatalom nincs tekintettel sem családra sem gyermekekre, ha a megfélemlítés szerinte célravezető. Hát ezzel ismét mellé trafált, mint annyiszor a történelemben.
Talán ugyanazon a napon egy másik letartóztatás is történt, Borbély József személyében. Meg kell hagyni, hogy ezek az emberek nem mindennapi figurák, de rendkívüli időkben rendkívüli módszerekhez kell folyamodni. Egy biztos, Borbély úr azzal, hogy Kormányzónak kiáltotta ki magát, semmilyen veszélyt nem jelentett a hatalomra, annál inkább azok a korrupciós ügyek felderítése, amelyeket közel két évtized nyomozó munkájával göngyölítettek fel Minda Zoltánnal karöltve. Teszem hozzá mindannyiukat elmeszakértői vizsgálat alá vetették.
Az időjósok szerint én következek. Sebaj! Le kell futni a tiszteletköröket mindenkinek. Ez csak a vajúdás időszaka, a szülés csak ezután jön. Akinek van füle, az hallja meg az idők szavát és készüljön testben és lélekben, mert az új rendszer megszületése fájdalommal jár, mint minden születés.
Kelt: Gyulán, 2012. 12. 09-én

ELtűnt! ...Feljelentés ... Borbély Barbara... SEGÍTSETEK!!!"

" Borbély Barbara: Borbély József nem csak az Apostoli Magyar Királyság kormányzója és a TEMPO Párt elnöke, hanem az Édesapám és a Családunk!!!Hol van az a rengeteg ember,akinek segített,hol vannak azok,akik miatt mindent kockáztatott??????Miért nem segít senki????Hol vannak az igaz, becsületes és jóérzésű emberek???Most kellene Magyarok összefogni és nem csak sajnálni magatokat és Apát!Hol van mindenki,akikben Apa hisz és akikért ennyi áldozatot hozott??? SEGÍTSETEK!!!" 8:55 KÉRÉSSEL FORDULUNK MINDEN MÉDIÁHOZ! FAJTÓL , NEMTŐL, VALLÁSTÓL FÜGGETLENÜL, VERJÉK NAGYDOBRA, HOGY ELTŰNT BORBÉLY JÓZSEF A TEMPO PÁRT ELNÖKE A KORMÁNYZÓ, A VÉGREHAJTÓ SZERVEK RENDSZERÉBEN. BÁR EGY VÉGREHAJTÓ INTÉZMÉNYNEK SINCS TUDOMÁSA ARRÓL, HOGY NÁLA LENNE . ÜGYVÉDEK GARMADA KERESTE, SIKER NÉLKÜL. A NYILVÁNOSSÁG KIKÉNYSZERÍTHETI A RENDSZERTŐL, HOGY MEGMONDJÁK HOVÁ HURCOLTÁK , EGYÉBKÉNT TELJESEN JOGTALANUL, AMI 48 ÓRA ELTELTÉVEL EMBERRABLÁSNAK LÁTSZIK. HA MA 10:ÓRÁIG NEM KERÜL ELŐ AKKOR EMBERRABLÁSÉRT FELJELENTÉST TESZÜNK ISMERETLEN TETTES ELLEN. a HATÓSÁGOK EGYÚTTAL TEKINTSÉK EZT AZ ÍRÁST FELJELENTÉSNEK.A CIKKBEN FELLELHETŐ BIZONYÍTÉKOKKAL . 2012 12. 09. 0:09 A "rendőrök" nem igazolták magukat az intézkedés során, ezért kilétük bizonytalan. Ezek a személyek Borbély Józsefet vélhetően elrabolták - tekintve hogy lassan 48 órája a BV intézetek nem tudtak információt adni hollétéről. Szerintetek az elitkommandónak indokolt-e egy rágalmazási perben fellépni ? 23:35 Új hír ! Az Átlátszó.hu oknyomozó újságírói ma Borbély József keresésével töltötték a napot (eredménytelenül ) közölte Bodoki Tamás Újságíró , majd hozzátette hogy holnaptól fokozottabb médiaérdeklődéssel folytatódik a keresés a média által is felháborítónak tartott esemény miatt . 17:10 Továbbra sincs hírünk a hivatal által elrabolt Borbély József Kormányzóról. Ügyvédek, akiket eddig megkerestünk - és megbíztunk- csak hétfőtől tudnak foglalkozni ezzel a jogtalansággal, amit még a jogvédő nemzetközi szervezetek sem mertek felvállalni. Alább újra feltesszük a filmet, ahol Borbély József utóbbi riportja látható, amelyben elmondja, hogy hogyan fogunk kilábalni ebből a helyzetből.