2016. május 21., szombat

Külföldre vitte csodaszérumát a professzor........

Külföldre vitte csodaszérumát a professzor, akit itthon börtönre ítéltek felfedezése miatt

2016. máj. 19. 03:15



Juhos Csaba állatorvos (balra) is kipróbálta Horváth szérumát /Fotó: SchererZsuzsa
14703


55
Budapest — A Fidzsi-szigeteken vagy Kínában akár pár év múlva legálisan kerülhet forgalomba az a vakcina, amit a magyar Horváth István professzor talált fel. Az orvos-bio­lógus nemrég felfüggesztett börtönbüntetést kapott, szerinte csak rágalom, hogy engedély nélkül, embereken próbálta ki a szérumát.

Amíg azonban itthon legfeljebb a bíróság kíváncsi rá, Indiá­ban egymilliárd ember megmentőjeként mutatta be a miniszter a professzort, akinek a szere állítólag megvéd az infarktustól és a stroke-tól is.
– Egy milliárdos, Jose Maria Lopez két és fél milliárd euróval – több mint 700 milliárd forinttal – indította el a szérummal kapcsolatos projektjét. Az amerikai üzletembernek szívműtéte után nem sok időt adtak orvosai, ezután oltották be a készítményemmel. Pár hét múlva teljesen jól lett, a plakkok eltűntek az érfalairól. Kínával is van megállapodásunk, így végül külföldön kerülhet piac­ra a vakcina – árulta el Horváth professzor, aki az állatkísérletek után először önmagán próbálta ki a szert. Ezután több tucat orvos kért tőle oltóanyagot magának is.
– Magyarországon 15 ezer 35–60 év közötti embert visz sírba évente valamilyen szív- és érrendszeri betegség – magyarázza a professzor, aki hiá­ba kérvényezte korábban a szer hazai humán kipróbálását, elutasították. Horváth professzor szerével eddig 25 ezer ember oltatta be magát, többek között Juhász Csaba állatorvos professzor is, aki 10 éve kapott stroke-ot. – Akkor adtam be magamnak vénásan a kilenc injekciót. Nagyon gyorsan felépültem, azóta is minden leletem hibátlan.
A bíróság egyébként nem vizsgálta a készítmény hatásosságát, ami a szakértők szerint nem veszélyezteti az ember egészségét. Emberen végzett használatért marasztalták el végül a kutatót, aki egyébként senkinek nem adta be az oltóanyagot. A professzorra több mint hat­millió forint vagyonelkobzást is kiszabtak.


Forrás: Blikk.hu