2010. január 26., kedd

X, XVIII , XIX , XX, ker. Lehet, van mit kutatni? Lehet ott még több hasonló ügy is !?

X, XVIII , XIX , XX, ker. Lehet, van mit kutatni?
Lehet ott még több hasonló ügy is !?


Miért nem tett feljelentést a szocialista polgármester?

Közokirat-hamisítás miatt állították bíróság elé Budapest XIX. kerületének egykori SZDSZ-es polgármesterét, Lévay Leventét a múlt héten. A vádlott és társai ellen évekkel ezelőtt azért indult nyomozás, mert a gyanú szerint részt vett több XVIII. kerületi önkormányzati lakás bérleti jogának cseréjében. A fővárosi ingatlanokért 2003-ban és 2004-ben több alkalommal is ugyanazt a Heves megyei Kömlőn lévő telket ajánlották föl.
Lévai István Zoltán, a Fidesz XVIII. kerületi frakciójának vezetője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az ügy 2003 óta tart, de csak most kezdte tárgyalni a bíróság. Az ügy három vádlottja közül kettő időközben már meghalt, csakúgy mint a ingatlancseréket ellenjegyző ügyvéd, az önkormányzat illetékes osztályának akkori vezetője, illetve az egyik károsult is. Mint mondta: a múlt hét szerdai tárgyalás után most azzal a kéréssel fordultak a Fővárosi Főügyészséghez, hogy vizsgálják felül az ügyet, különösképpen a nyomozóhatósági munkát. A kerületi Fidesz-frakció véleménye szerint több bizonyítékot sem tártak fel az ügyben, és annak is felmerült a lehetősége, hogy a bűncselekményeket szervezetten követték el. Ha ez beigazolódik, már nem csak közokirat-hamisítás, de csalás miatt is felelniük kellene az érintetteknek.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Fidesz kerületi frakcióvezetője megkereste az ügyben Mester Lászlót, a XVIII. kerület polgármesterét. A kerület vezetője a múlt héten azt mondta: úgy ítéli meg, hogy a csereszerződéseket a jogszabályoknak megfelelően írta alá. Mester ugyanakkor azt is elmondta, hogy 2003-ban egy belső vizsgálatot indított, mert gyanús tényeket észlelt, két köztisztviselőt el is bocsátott - tette hozzá a kerületi frakcióvezető. A politikus arról is beszélt, hogy a Fidesz-frakciót a mai napig nem tájékoztatták az ügy részleteiről, többi közt a belső vizsgálatról, illetve annak eredményéről sem. Ezért a szerdai képviselő-testületi ülésre interpellációt nyújtott be a polgármesternek. Azt kérte, hogy az interpelláció mellékleteként mutassa be a belső vizsgálat eredményét. Arra keresik a választ, hogy ha gyanús dolgokat észlelt az ingatlancsere kapcsán, miért nem tett feljelentést, hiszen ez neki hivatalból kötelessége lett volna.

Forrás: Hír Tv

Nincsenek megjegyzések: