2008. december 20., szombat

A sutyi - mutyi ingatlan-nyilvántartás, a Barba trükk!

Nekik sikerült az ingatlan - nyilvántartásba bejegyeztetni . vagy éppen töröltetni, még bíróság sem kellet hozzá. Valakinek még bírósági ítélet mellet sem sikerülhetett a saját tulajdonát mint tulajdonosnak megvédeni. Vagyunk ””egypáran”” . Arról meg nem is beszélve, hogy menet közben léptek meg önállóan a hivatal által elrendelő bírósági határozatok, vagy éppen ítéletek. Csak úgy menetközben éltek önálló életet. Lábuk kelt. .

Ez ám a sutyi - mutyi Barba trükk!

De, nézzük csak?

***

Gráf József, agrárminiszter és Juhász Ferenc, honvédelmi miniszter is érintett a pákozdi állami földértékesítési ügyben, amelyben a Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt Benedek Fülöp ellen.

A Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgató-helyettesét és társait hivatali visszaéléssel vádolja a Fejér Megyei Főügyészség. A hatóság szerint a volt szakállamtitkár segített külföldi tulajdonba játszani egy lőtérként üzemelő földet még 2006-ban.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum szerint Juhász Ferenc, honvédelmi, és Gráf József agrárminiszter saját maga kérte a földhivataltól: töröljék a szóban forgó földet a honvédelmi minisztérium ingatlan-nyilvántartásából. A dokumentumot ráadásul valószínűleg visszadátumozták.

Kurucz..info /(Magyar Nemzet)
***

Tehát:
Nekik sikerült az ingatlan - nyilvántartásba bejegyeztetni . vagy éppen töröltetni, még bíróság sem kellet hozzá. Valakinek még bírósági ítélet mellet sem sikerülhetett a saját tulajdonát mint tulajdonosnak megvédeni. Vagyunk ””egypáran”” . Arról meg nem is beszélve, hogy menet közben léptek meg önállóan a hivatal által elrendelő bírósági határozatok, vagy éppen ítéletek. Csak úgy  menetközben éltek önálló életet. Lábuk kelt. .

Ez ám a sutyi - mutyi Barba trükk !?

A Legfelsőbb Bíróság hatályon kívüli helyező végzése nyomán az eredeti állapot helyreállt, s bár a Földhivatal ez idáig a jogerős a jogerős ítélet hatályon kívül helyezése előtt megváltoztatott tulajdoni hányadok tekintetében az eredeti állapotot nem jegyezte vissza, azonban ennek visszajegyzése földhivatali eljárás keretében a Legfelsőbb Bíróság Pfv.I.20263/2006/2 sorszámú végzése alapján elvégezhető.

E tárgyban külön megállapítási kereset előterjesztésének Pp.123§(1) bekezdésében írt feltételek tehát nem állnak fenn.

A fenti sorszámú végzés esetében is „ lába kelt „  vajon egy bírósági dokumentumnak,  hogy még mindig nem sikerült realizálni az eredeti állapot bejegyzését?