2010. február 4., csütörtök

A Maffia irányítja az országot???

Sajnos, ma olyan országban élünk, ahol a banki bűnszövetkezetek irányítják, maffiás (Tasnádi) háttérrel a parlamenti képviselőket és rendőrséget is!

Ezek szerint a 386 parlamenti képviselő rendelte el a követeléskezelőkön keresztüli kilakoltatásokat, pénzbehajtást?
Hol van a Magyar rendőrség? Ehhez a maffiás háttér bűnszövetkezethez asszisztálnak? Nem történik semmi?
Itt az-az ember a bűnös és bűnöző, aki hitelt mert felvenni?
Mikor lesz változás, meddig kell várni, hogy az igazi bűnözök kerüljenek az igazság szolgáltatás keze alá?
Letépem a fejedet!
2010-01-28 06:52:56

Amint arról mai címoldalunkon hírt adunk, Tasnádi Péter ajkait hagyta el tegnap a fenti kedves mondat. A címzett Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének vezetője, akivel a kilencvenes évek gengszterkirálya még azt is közölte tegnap, hogy kutya. Azonkívül Tasnádi Péter volt olyan szíves, és toronymagasságú embereinek fenyegető közelségében nemes egyszerűséggel kifosztotta lapunk fotósát.

Tasnádinak a tegnapi helyzetben egy dologhoz lett volna joga: morgolódni. Miután a vonatkozó jogszabály nem a felvétel készítésének tényére, hanem a közzétételére vonatkozik, még ahhoz sem lett volna joga, hogy szép szóval kérje meg fotósunkat, törölje az őt megörökítő képet (ezt mellesleg kollégánk nyilvánvalóan megtette volna). Nem, Tasnádi Péternek és rikoltozó nőismerősének mindez nem volt elég. Az ő magánmítoszuk a félelem légköre, így aztán meg kell értenünk, hogy emberi hangon nem kívánnak megszólítani senkit. Vadul kell beszélni, hadonászni és fenyegetőzni kell, testi kényszert alkalmazni, esetleg sósavat öntetni egy nekik nem tetsző rokon arcába, az ő köreikben ez a módi.

Gyomorfordító ez az egész.

Én csak azt nem értem, hogy miközben Tasnádi Péternek ugyebár előrehaladott agykárosodása van, annyi esze mégis maradt, hogy valakivel vagy valakikkel különszobában sefteljen egy árverésen. Miközben minden isteni és emberi értékítélet szerint régen a rács mögött kellene elmélkednie jóról és rosszról, szabadlábon jön-megy, intézkedik, levegőzik, fenyegetőzik.

Valamire azért mégis jó volt a gengszter válogatott öregfiúk szekciójának tegnapi bemutatója. Arra tudniillik, hogy fehéren-feketén megmutatkozzon, miféle országban élünk. Egy tökéletesen impotens, gatyába tojt országban élünk, ahol sem az árverezők, sem a meghívottak pisszenni sem mernek, ha a Tasnádi family erőbemutatót tart a helyszínen. És ahol mi magunk is úgy teszünk, mintha normális lenne, hogy néhány nem túl bonyolult, A Keresztapa-trilógián szocializálódott erőember szab irányt, utat, közízlést.

Hát nem hagyjuk. A Magyar Hírlap megvédi fotósát, és a magyar nyilvánossághoz fordul. Arra kérjük a jóindulatú embereket, hogy hozzánk hasonlóan mondjanak nemet a gengsztertempóra. És bízzunk abban, hogy – ha már a mostaniak a Tasnádi-félék barátai és üzletfelei – a következő kormány és a leendő belügyminiszter majd elintézi a sorsukat. Azt rebesgeti a pesti szél, hogy akadnak – finoman szólva is – ellenérdekelt erők. Hajrá, Magyarország!

Fotósunk kálváriájához tartozik továbbá, hogy a magyar újságíró-társadalom ezúttal jelesre vizsgázott tisztességből, szolidaritásból. A Magyar Nemzet, az Index és más médiumok fotósai habozás nélkül Zsolt kollégánk segítségére sietettek. Ismét bebizonyosodott, hogy a tisztességnek nincsen színe, ideológiája. Egyszerűen arról van szó, hogy a bűnözőktől mindenki undorodik, és valószínűleg az is megfordul ilyenkor az ember fejében, hogy holnap őt is leterítheti valamilyen izzadt úriember a lipótvárosi Corleone családból.

Még egy apróság. Fotósunk memóriakártyája még mindig a rablók kezén van. Mi úriemberek vagyunk: ha Tasnádi megkér bennünket, nem közöljük a képet. De azért azt a memóriakártyát mégis vissza kellene adni, mert lopni – a Neander-völgyi ember óta – nem szép dolog. Erre a címre kérjük: Magyar Hírlap szerkesztősége, Budapest 1145, Thököly út 105–107. Fehér port ne mellékeljenek, cserébe mi sem küldünk lófejet Tasnádi ágyába.

Szentesi Zöldi László
magyarhirlap.hu

2010. február 2., kedd

Vigyázat! Új módszerekkel...., a Módszer kibővült!!!!!

Vigyázat! Új módszerekkel dolgozik a lakásmaffia
Az értékbecsléshez köthető módszerrel elviekben nem követnek el bűncselekményt.


A lakásmaffia tagjai újabbnál újabb ötlettel állnak elő, hogy a legrászorultabbakat sarcolják. A legújabb, az értékbecsléshez köthető módszerrel elviekben nem követnek el bűncselekményt, vagy legalábbis nehéz bizonyítani, hogy valóban csalni akartak.

Az ingatlanbűnözésnek egyre és egyre több formája ismert. A legelterjedtebb módszer, amikor az elkövetők kibérelnek egy lakást vagy kinéznek egy értékes építési telket, s azt hamis szerződés segítségével átíratják főleg hajléktalanok vagy fiktív személyek nevére, majd értékesítik.

Egy másik lehetőség, amikor a kibérelt vagy kinézett ingatlan földhivatali nyilvántartása alapján a valódi tulajdonos adataival hamis okiratokat készítenek, és ezt követően adnak túl a lakáson, házon, földterületen.

A harmadik forma - amit a köznyelv ténylegesen ingatlanmaffia névvel jelöl -, amikor az elkövetők beteg, nyugdíjas, alkoholista, kábítószer-fogyasztó, vagy más okból a társadalom szélére sodródott személyeket kutatnak fel, és (rábeszéléssel vagy éppen erőszakkal) őket veszik rá, hogy adják el, írassák át a lakásukat. A megszerzett pénzt persze elveszik az áldozattól, akinek aztán le is út, fel is út.

Németh Tamás ingatlanszakértő tapasztalatai szerint a lakásmaffia immár egy újabb módszert is alkalmaz, méghozzá a tapasztalatok szerint egyre gyakrabban.

„Napjainkban a munkanélküliség növekedése és az erkölcstelen banki tranzakciók következményeként egyre több az eladó lakás. A hirdetésekre ingatlanbefektető cégnek álcázott kft.-k jelentkeznek, és telefonon azt mondják az eladónak, hogy a cégük vagy valamelyik általuk képviselt befektetőcsoport pontosan az általa kínáltnak megfelelő ingatlant szeretne vásárolni. Ígéretük szerint az üzlet 90 százalékos biztonsággal megvalósul. A válság miatt szerencsétlen helyzetbe került, a lakását már több hónapja áruló, így eléggé kétségbeesett eladó persze nagyon megörül a hívásnak, és utolsó szalmaszálként kapaszkodik a megmentő ígéretbe”.

Németh Tamás szerint a telefonálók ezt követően közlik az eladóval, hogy ők és a vevőik csak és kizárólag az általuk küldött értékbecslő szakértői véleményét hajlandók elfogadni. Az adásvétel feltételeként támasztott saját értékbecslésnek persze költsége is van, általában 40-50 ezer forint, a tulajdonos azonban úgy van vele, hogy ennyit még mindenképpen áldoz a remélt üzletre.

„A tapasztalat szerint sok eladó ugyanis kapaszkodik az általa megjelölt, gyakran irreálisan magas eladási árba. A legtöbbjük így inkább kifizeti a szóban forgó összeget, mintsem hogy több százezer forinttal olcsóbban adja el a lakását. Áll az alku, a jólelkű cégek pedig megküldik a megállapodást és a megbízási szerződést az eladó címére, melyet a tulajdonos 15 napon belül köteles kitöltve visszaküldeni”. A szakértő úgy gondolja, hogy a rövid határidővel a kft. a saját korrektségét és az üzlet komolyságát akarja sugallni.

„Csakhogy az iratok nem tartalmazzák már azt a pontot, amire az eladó tulajdonképpen ráharapott, vagyis, hogy a kft. kötelezettséget vállal a vásárlásra. Amire kötelezettséget vállal, az csak értékbecslés, és ezt el is végzi. Az értékbecslők általában Budapestről érkeznek a vidéki városokba, naponta akár tíz-tizenöt helyre elmennek, azaz ilyenkor akár 500-750 ezer forintot is bezsebelnek. Az iratok tanúsága szerint az értékbecslés 30 napon belül készül el. Ez alatt az idő alatt több ezer hiszékeny embert vernek át. Addig sem buktatja le őket senki. Az értékbecslés egyébként náluk általában egy egyetlen oldalas formanyomtatvány, a kitöltése pedig pár perces munka. És persze kibúvója is van a cégnek, hiszen az értékbecslést elvégezte, a beszedett összeg így jogos. Ráadásul, a biztonság kedvéért az értékbecslésben nagyon alacsony, nyomott árat jelölnek meg, hogy az eladó nehogy véletlenül mégis nekik akarja eladni az ingatlant. (Egyébként viszont teljesen lényegtelen, hogy milyen összeget tüntetnek fel, mert, mint arról már szó volt, a szerződés tárgya nem a vétel, hanem csupán az értékbecslés elkészülte.) Az akció során nem történik tehát bűncselekmény, csak egy, az emberi hiszékenységre épülő, jól jövedelmező üzlet” - fogalmazott Németh Tamás.
S hogy mit tehetnek, tegyenek az ingatlanukat eladni akarók? Nos, a szakértő szerint a biztonságos értékesítés okán forduljanak helyi ingatlanirodához, ha pedig a fent leírt módszerrel találkoznak, akkor az őket megkereső szakembernek javasolják azt, hogy az ingatlan értékbecslési díját utólag vonják le az eladás nyomán befolyó pénzből.

„Kötve hiszem, hogy a jelentkező cégek ilyen feltétellel is belemennek a korrektebb - a bankok által is alkalmazott – ügyintézésbe”. A végrehajtó irodák mostanság akár 2-3 lakást is elárvereznek naponta, s a befektetők itt a piaci ár akár 70 százalékáért is tudnak jobbnál jobb ingatlanokat vásárolni. Ők nem is vesznek ennél drágábban ingatlant, a csalóknak azonban semmi sem drága.

naplo-online.hu

2010. február 1., hétfő

FELHÍVÁS

Kedves Otthonvédő Barátaim!


A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége arra kéri az összes Otthonvédő Társadalmi Szervezetet, hogy egy kicsit összpontosítson az OTP Faktoring - os esetekre, ügyfélmegkeresésekre.

Sajnos a januári hónapban többszörösére nőtt a panaszosok levelében írt OTP Faktoring esetek száma. Ahol érzékelhető hitel csalás ténye, egy havi törlesztő részlet be nem fizetése esetén jogtalan szerződés felmondások, egyoldalú szerződés módosítások, egyéb költségek felszámolása, jogtalan, több esetben is a hitel tíz szeresének a követelése, még a hitel vissza fizetése esetén is. Valamint alapos a gyanú a vissza élésekre és a bűncselekmények nagyszámú elkövetésére.

A gyors helyzet felmérés és a nagyszámú vissza élések esetén azonnali lépéseket (bűntető feljelentést) szükséges tenni a Faktoring ellen. Sajnos a PSZÁF is tétlenül nézi és egyáltalán nem tesz semmit a bankok ellen a panaszok kivizsgálása ügyében a mai napig sem. Tétlenül nézi és eltűri, hogy az OTP Faktoring bűncselekményt elkövetve végezze a vissza éléseit.

Szívesen összegyűjtjük és felvállaljuk a bűntető ügy előkészítését, intézését. Kérek minden Otthonvédőt, hogy a tudomására jutott eseteket, ügyfeleket irányítsa, - de csak is írásban - a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetségéhez, hogy érdemben tudjunk vizsgálatot kezdeményezni és a médiát is bevonni.

Kérek mindenkit, hogy a többi Otthonvédő Társadalmi szervezeteket is értesítse.

Köszönettel: Dabasi Tamás Elnök

www.feherkemeny.hu

06-20-399-5821