2011. augusztus 6., szombat

Pert nyert egy devizahiteles a bankkal szemben

Fészket rak az első fecske? Pert nyert egy devizahiteles a bankkal szemben

A Pesti Központi Kerületi Bíróság semmisnek nyilvánította egy devizahitel-szerződés módosítását, sőt magát a szerződést is - mondta el a Blikknek az ügyet felvállaló dr. Czirmes György ügyvéd. Azért indított próbapert, hogy a bankok ne terhelhessék egyoldalúan ügyfeleikre a megnövekedett törlesztőrészleteket.
A lap csütörtöki számában az ügyvéd elmondta, hogy a következő tárgyalás a megnövekedett perérték miatt már a Fővárosi Bíróságon zajlik majd - várhatóan jövő februárban. Ha itt is igazat adnak a felperesnek, a szerződés feltételeit újra kell tárgyalni, így a bank az árfolyam-ingadozásból adódó különbséget már nem szedheti be tőle.
A pénzintézeti törvény szerint ha a szerződéskötéskor a bank nem becsüli meg a jövendőbeli árfolyam-emelkedés mértékét, úgy a szerződés semmisnek tekinthető - indokolta keresetét a jogász, aki hivatkozott arra is, hogy a bank nyeresége, vagyis a 30-40 százalékos kamat olyan magas, hogy az már uzsorának számít.

Az ítélet a jogász reményei szerint precedensértékű lehet. Ha ez így lesz, akkor az a bajba jutott hiteleseket is kihúzhatja a csávából.

hir: kuruc.info

2011. augusztus 1., hétfő

Érdemes meghallgatni!

http://www.echotv.hu/index.php?akt_menu=71&mm_id=127&v_id=9090

http://www.echotv.hu/videotar.html?v_id=9037


Ajánlom szíves figyelmükbe a fenti címen található műsort.


Érdemes megtekinteni, áttanulmányozni!

KÉRDÉSEK A LEGFŐBB ÜGYÉSZHEZ

Mitől olyan nehéz meghallani egyes állampolgárok pártatlanság - törvényesség utáni segélykiáltását?

Kellemetlen, hogy farkasok kerültek a juhakolba?

Jó érzés arra gondolni, hogy két nyugdíjastól úgy vették el a 20 milliós értékű házát, hogy egy árva forintot sem kaptak érte?

Nem kéne már tenni valamit?

KÉRDÉSEK A LEGFELSŐ BÍRÓSÁG ELNÖKÉHEZ

Ismeri a beosztottjait egyáltalán?

Tudja, hogy hány panasz érkezik a bírósági túlkapások miatt?

Eszébe jutott már, hogy emberek szabadsága és vagyona múlik azon, hogy Ön megfelelően látja-e el feladatát?

Ezek egyáltalán érdeklik Önt?

Nem kéne már valamit tenni?

KÉRDÉSEK AZ IGAZSÁGÜGY MINISZTERHEZ

Hol marad az igazságügyi reform, vagy ennyire félni kell a taláros bűnözőktől?

Tudja egyáltalán hány embert semmiztek ki törvénytelenül és büntetlenül az elmúlt 20 évben?

A magyar nemzetiségű magyar állampolgárt nem illeti meg a pártatlan és törvényes eljárás?

Nem kéne már valamit tenni?Nem kellene egyszer végre már a törvények figyelembevételével a károsultak, a kisemmizettek érdekeit a törvények tiszteletben tartásával orvosolni, és nem pedig a hatalommal visszaélve tovább rombolni és eltaposni az emberi jogokat??

A halál árnyékában. Az embertelen hatalom, meg a slepp !! Tuti a növekedő eredmény.

Erkélyére akasztotta fel magátA "Fehér Kéményseprők" Országos Társadalmi Szervezete mélységesen elítéli a bankok pénzéhes mohóságát.

Elítéljük a számító spekuláció gátlástalansága miatt kialakult válság, és az ebből következő megszorítások oda juttassanak embereket, családokat, ahonnan már nincs tovább és a családját majd a saját életét oltja ki! Minden emberi élet ellenes cselekedetért a bankokat tesszük felelőssé.

Felelősnek tartjuk a Kormány minden tagját, mert a bankok mellé állva, jogi védelmet biztosítva számukra, asszisztál az egész ország elnyomásában és öngyilkosságokban.

Felelőssé tesszük a nyomozó hatóságokat, hogy nem lépnek fel a "nepper" ingatlan maffiózó cégekkel, követeléskezelő csaló cégekkel szemben. Hagyják és asszisztálnak abban, hogy elvegyék a korrupt csalók az ingatlanokat és gépjárműveket.

Felháborító, hogy Magyarországon nagyobb hatáskört adtak az önálló bírósági végrehajtónak, mint amivel a Köztársasági Elnök, vagy a Belügyminiszter rendelkezik. Bármit megtehetnek, bárkit öngyilkosságba kergethetnek. Zaklathatnak büntetlenül. Nincs ügyészség, nincs bíróság, aki elítélje őket, inkább anyatigrisként védik őket.

NEM SZÁMÍT AZ SEM, HA VÉGSŐ ELKESEREDÉSÉBEN

Erkélyére akasztotta fel magát

Szomszédai fedezték fel pénteken hajnalban azt a 60 éves férfit, aki Tanácsköztársaság téri első emeleti bérlakásának erkélyére akasztotta fel magát Dombóváron. Az öngyilkosság okáról egyelőre csak találgatások láttak napvilágot: valószínűleg a közüzemi tartozások miatt rá váró kilakoltatás miatt választotta ezt a módját a nyomasztó gondoktól való megszabadulásnak.

A kilakoltatás elleni tiltakozás többféle, tragikus módjáról hallhattunk már az elmúlt hetekben, hónapokban. Volt, aki felgyújtotta, volt, aki fel is robbantotta lakását, házát. A híradások nem szólnak azokról a szerencsétlenekről, akik csendben, a világ elől elbújva, úgy szabadulnak anyagi gondjaiktól és egyúttal életüktől, hogy arról alig néhány ember szerez tudomást. Vajon a szaporodó számlák, felszólítások majd az ezeket követő végzések és következményeik elől a halálba menekülő emberek közül néhányan miért döntenek úgy, hogy vállalják: a "szabadulás" módja miatt haláluk után kérdezősködni és találgatni fognak róluk szomszédok, ismerősök és ismeretlenek, vagy a médián keresztül akár az egész ország? Talán nem túlzás azt állítani, üzenet ez: keserű és vádoló üzenet annak a társadalomnak, amely hagyta, és hagyja, hogy a bankok mohósága, a számító spekuláció gátlástalansága miatt kialakult válság, és az ebből következő megszorítások oda juttassanak embereket, családokat, ahonnan már nincs tovább. Illetve, még egy lépés - az utolsó...

http://www.dombovari-hirhatar.hu/hirek/erkelyere-akasztotta-fel-magat