2009. március 21., szombat

Magyar Gárda, Országos Sajtóiroda / Kurucz.info

A Magyar Gárda nyilatkozata Fletó lemondásáról

Gyurcsány miniszterelnökségéről való lemondásával kapcsolatosan az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünkbe a Magyar Gárda:

Adjon az Isten!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki székből történő távozása felrázta a magyar közvéleményt. A mai napon még nem tudni, hogy a távozás konstruktív bizalmatlansági indítvány vagy a miniszterelnök lemondása keretében történik meg. A Magyar Gárda azonban kitart amellett, hogy a magyar törvényhozás jelenlegi összetétele nem tükrözi a mai magyar társadalom valódi véleményét, így ez az Országgyűlés nem választhat a nemzet valódi akaratának megfelelő miniszterelnököt.

A Magyar Gárda mint a legelismertebb hazafias mozgalom átérzi a többségi társadalom természetes igazságérzetét és ennek megfelelően követeli, hogy az Alkotmány 28. § (2) bekezdésének megfelelően az Országgyűlés mondja ki önmaga feloszlatását, továbbá kéri a Köztársasági Elnök urat, hogy az Alkotmány 28. § (6) bekezdését alkalmazva az Európai Parlamenti választásokkal egy napra, 2009. június 7-re általános országgyűlési választásokat írjon ki.
Ezen követelésünket, kérésünket gárdistáink és pártolóink az esetlegesen kialakuló spontán, békés demonstrációkon jelenlétükkel nyomatékosítják.

Szebb jövőt!
Magyar Gárda, Országos Sajtóiroda
(Kuruc.info)