2010. április 7., szerda

MINDEN OTTHONVÉDŐNEK SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!!


MINDEN OTTHONVÉDŐNEK SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!!


Ezt vártuk, ezért dolgoztunk!!!!!!!!
Tisztelettel:
Dabasi Tamás
Vége a gyanús árveréseknek?
Piaci érték 70 százalék alatt nem adhatják el az ingatlant
RTL Híradó - Moskovics Judit


Ezt állítja a kormány, miután szerdai döntése szerint csak a pénzügyi felügyelet ellenőrzése mellett, és az APEH engedélyével árverezhetnek ingatlanokat.
Az új jogszabálytól azt várják, hogy áttekinthetőbb lesz a piac, és nem kell rettegnie egyetlen tulajdonosnak sem amiatt, hogy egyik napról a másikra elárverezik lakását, ha nem tudja fizetni hitelét.

A tudta nélkül, áron alul, a feje fölül árverezték el a lakását. Az adós nincs egyedül a problémájával. Csak tavaly év végéig 19 ezer hitelszerződést mondtak fel, többnyire a bankok, miután az adós nem tudta tovább fizetni törlesztőrészletét. A hitelköveteléseket a legtöbb pénzintézet eladja egy cégnek az adósok adataival együtt, és jön az árverés. De sokszor csak a bennfentesek járhatnak jól.

„Ha valaki nálam szeretne ilyet vásárolni, erre úgy kerül sor, hogy vagy ismer magánemberként, vagy egy ingatlan értékesítése során kapcsolatba kerülünk, és az elbeszélgetés során én megállapítom róla, hogy mennyire bízhatom benne.”

A kormány szerint, ha csak az APEH elektronikus rendszerén keresztül lehet majd árverezni, állami ellenőrzés alá kerül minden árverés, és kizárhatóak a nepperek.

„Árverezésre nem engedtek be szereplőket, nem voltak igazán nyilvánosak az árverések, csak meghatározott résztvevők vettek ott részt, és aztán ott áron alul keltek el az ingatlanok. Ez ezzel az elektronikus árverezési rendszerrel meg fog szűnni” – mondta Farkas Ádám, a PSZÁF elnöke.

Szíjjártó Péter a Fidesz szóvivője közleményében azt írja, hogy elsősorban a bajba jutott hitelezők helyzetét kell rendezni.

Amíg ez megtörténik, a Fidesz - hatalomra kerülése esetén - meg fogja tiltani a kilakoltatásokat, és az árveréseket.

Nincsenek megjegyzések: