2011. március 20., vasárnap

Elzavartak minket! Elvették a lakásunkat....

Elvették a lakásunkat, elzavartak minket!

2011-03-21 04:24:00
Az új tulajdonos még pár napot sem adott, hogy az öregek összepakoljanak.
Hirdetés
BUDAPEST - Kilakoltatási tilalom ide, kilakoltatási tilalom oda, vasárnap délelőtt utcára került egy idős házaspár Budapest belvárosában. Balogh János (81) és felesége, Vilma néni (91) zokogva nézte, ahogy a bútorszállítók elviszik holmijaikat, amikor pedig végleg kiléptek 37 éve lakott otthonukból, a szívük hasadt meg.


Emlékek Baloghék 37 év után kényszerültek elhagyni az otthonukatt - képgaléria
http://www.blikk.hu/galeria/Kilakoltatas

– Néhány éve 6 millió forintért adtuk el a lakást, azzal a kitétellel, hogy holtunkig itt lakhassunk. Mivel kevés volt a nyugdíjunk, gondoltuk, ez a kis pénz talán segít rajtunk az utolsó éveinkben. Most egy végiggürcölt élet után el kell hagynunk otthonunkat! Ebbe bele fogunk halni! – mondta a bejárati ajtót simogatva János bácsi, akitől megtudtuk, hogy két héttel ezelőtt derült ki számukra, hogy haszonélvezeti jogukat soha nem jegyezték be.

– Szegény feleségem amúgy is nagybeteg, majdnem végzett vele ez a hír, öszszeesett, kórházba kellett vinni – mesélte János bácsi. Lakásuk az Erste Banké lett, de már az is túladott rajta, az új tulajdonos pedig a kilakoltatási moratóriumot egy kiskapuval kerülte ki. A bíróságon ugyanis bejelentette, hogy azért kell mihamarabb beköltöznie, mert nincs más lakhatási lehetősége. Az önkormányzatot egy lelkész értesítette a bűncselekménygyanús ügyről. Bár mindent megtettek az idős emberekért, a kilakoltatást nem lehetett megakadályozni.


Költöztetés János bácsi és Irma néni megtörten tűrte, hogy elszállítsák holmijukat
– Az önkormányzat mindent megpróbált, még a lakás megvásárlását is megkísérelte, de az új tulajdonos testvére, aki érdekes módon az ügyet intéző ügyvéd, irreálisan magas vételárat közölt. Miután sikerült találnunk egy kislakást a Vadász utcai idősek otthonában, kértem néhány nap haladékot a költözésre, hogy az idős emberek méltósággal hagyják el a lakást, de a válasz az volt, hogy azonnal menniük kell – nyilatkozta a Blikknek Rubovszky Csilla KDNP-s alpolgármester.

Az idős emberek az új otthonukban bizonytalanul néztek körbe, még nem tudták megszokni, hogy egyik napról a másikra minden szertefoszlott, amiért egy életen át dolgoztak. Első dolguk azonban egy ima volt: hálát adtak az istennek, hogy legalább nem az utcára kerültek.

Az ügyben az V. kerületi rendőrkapitányság csalás és okirat-hamisítás ügyében nyomoz. Úgy tudjuk: már gyanúsítottként hallgatták ki az egyik vásárlót.

Koós Szabolcs

Nincsenek megjegyzések: