2010. november 17., szerda

A végrehajtók fosztogató vállalkozásai…....A végrehajtók fosztogató vállalkozásai… – Tudósítás az otthonvédők sajtótájékoztatójáról
Posted on 2010/11/18 by Nifadmin SZRTI – Audie

Talpra Magyar!

A Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Egyesület, a Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége és az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége közös sajtótájékoztatót tartott október 27-én a Parlament Kávézóban. Erre azért volt szükség, mert a civil szervezeteket ismét kijátszotta az aktuális kormányzat. A civilek bevonása csupán díszlet volt, javaslataik lényegét figyelmen kívül hagyták, és így az ominózus “8 pont”, melyet fennhangon hirdettek ki, csupán választási fogás volt! Egy látszat megoldás, mely lényegesen nem segít, nem védi meg az embereket a külföldi többségi tulajdonú bankok, multik kifosztása ellen.
Eddig ők segítettek nekünk, ám ezúttal nekünk is segítenünk kell nekik, hogy továbbra is tehessenek érdekeinkért. Ezt nem csak azzal tehetjük meg, hogy nyíltan kiállunk mellettük, hanem azzal is, hogy munkájukat segítjük; ki-ki a maga lehetőségei szerint. Információkkal, anyagi és szakmai támogatással, munkával, de legfőképpen bátorsággal és elszántsággal! Ahogy Dabasi Tamás fogalmazott ha ki is dől egyikük, mindig kell lennie olyan bátraknak és elhivatottaknak, akik tovább viszik a zászlót!

Sajtótájékoztató október 27.

Előljáróban megjegyezzük, hogy a jelenlegi törvényi szabályozások tarthatatlanok, több területen és több szempontból is.
A bírósági önálló végrehajtók közül sokaknál az ÖNÁLLÓSÁG leginkább abban nyilvánul meg, hogy tesznek azokra a törvényekre, rendelkezésekre, melyek melyek egyéni haszonszerzésük útjában állnak. Azokat azonban melyeket saját hasznukra tudják fordítani, nagyon is szem előtt tartják, és akár az emberi tisztesség határán túl is rákényszerítik akire csak tudják. Röviden, nem csak élnek, de visszaélnek a törvény adta lehetőségekkel.
kapcsolódó írások: MINEK A KORMÁNY, HA …, MOSOLYGÓ GAZEMBER
Az önállóságukat olyannyira deklarálta a kormányzás, hogy rájuk nem vonatkoznak a többi állampolgárra és jogi személyekre kötelező adótörvények sem!
Azon túlmenően, hogy nekik nem kellett a számla kiállításával egyidejűleg annak adójárulékát is megfizetni, (már amire mégis készítettek számlát) Bár erre a végrehajtót nem kötelezi semmi, mint az alábbi rendelkezésből látható:
“2004 január 1-től az önálló bírósági végrehajtó és a végrehajtói iroda fő tevékenysége tekintetében az 1992. évi LXXIV törvény 4/A § alapján, nem minősül adóalanynak. Erre tekintettel a közhatalmi tevékenységgel kapcsolatban felmerült, a 14/1994 ( (IX.8) IM.sz. rendelet alapján felszámított díjak és költségek tekintetében számlaadási kötelezettsége nincs.
Költségelszámolásra a végrehajtó által kiállított, a díjakat és költségeket megállapító jogerős intézkedése alkalmas, figyelemmel az 1994 évi LIII. tv. 225§ /2/ bekezdésére. A teljesítést igazoló számviteli bizonylat, ebben az esetben készpénz fizetésnél a bevételi pénztárbizonylat, átutalás esetén a bankszámlakivonat.” (Ez azt jelenti, hogy a végrehajtó dönti el, hogy mit számol el, vagy mit nem számol el – lényegében azt csinál amit akar. Ő állítja ki a jogerős intézkedést, arról hogy mit akar elszámolni. – vagyis mennyit bevételre tart igényt, és ebből mennyit tesz nyilvánossá. Mivel számlaadási kötelezettsége nincsen, az adóhivatal felé nem kell elszámolni, adót nem fizet ezért lényegében önálló fosztogató vállalkozást működtet, állami, rendőri és törvényi segítséggel – a szerk.)
A végrehajtók túlkapásain túlmenően a bankok pozitív megkülönböztetése is tarthatatlan, mely szintén a törvényi külön szabályozásokból fakad.
A bankok kivételezettsége azzal kezdődött, (mikor a banktörvényt megalkották, még a rendszerváltás előtt!), hogy minden természetes személyt a bankok használatára köteleztek.
A bankok az indokolatlanul és irreálisan magas extra profitjukat biztosító plusz költségeket azon nyomban az ügyfeleikre hárították, mégpedig ellenszolgáltatás nélkül!
Erre egyetlen példát mondanék, egy diák, aki a nyári szünidőjében megkeresett kis pénzét csak úgy kaphatta meg a munkáltatójától, hogy bankszámla nyitására kötelezték, ahová ezt átutalták. Miután a pénzecskéje egy részét benthagyta, normális rendszerben ennek kamatoznia kellett volna, ha a számláján semmi mozgás nem történik, ezzel szemben pár hónap múlva a bank felszólította, hogy tartozása van, és fizessen be x ezer forintot. Mint kiderült a banknak akkora “költségei” keletkeztek azzal, hogy a gyermek pénzét használta, hogy ez a pénzecske nemcsak elolvadt a bank használatában, ráadásul a bank még tovább finanszíroztatta volna magát egy kereset nélkül diákkal!
Létező probléma, hogy a bankok a felvett hiteleket nem is a megállapított összegben adják oda a felvevőnek, mindjárt levon belőlük egy jókora összeget, különböző költségeire hivatkozva, noha azokat már a hitel törlesztő részleteibe is bekalkulálta. Így a hitelt felvevő ügyfél már csak a csökkentett összeggel rendelkezhet.
A kölcsönöket irreálisan magas uzsorakamattal, és különböző kieszelt költségekkel terheli meg. Ráadásul kiszámíthatatlanul, hiszen bármikor egyoldalúan megváltoztathatja a törlesztő részletek nagyságát, s ezen a kormányzat ezúttal sem kívánt változtatni!
Miért teheti meg mindezt, és még sok más, az ügyfeleket károsító praktikáit, amit szolgáltatásnak címkéz?
Mert hagyjuk! Azért, mert a Parlamentben az ő támogatóik ülnek, akik az ő érdekeiket maximálisan kiszolgálják, pártállástól függetlenül. Valódi konkurenciájukat kiirtották (akércsak a többi multiét!), így csak egymás ál-konkurensei.
Ez rögvest kiderül abból, amint bármi, bármilyen kismértékben is fenyegetné extra profitjukat, rögtön egymást támogatva agresszívan lépnek fel.
Pedig van megoldás, hogy megszabaduljon az ország és a lakosság ettől az igától, az adósságcsapdától, az eladósítástól. De az ország és a benne élő szavazók elsöprő többségének érdekeit az alábbi néhány önfeláldozó civil szervezeten kívül senki sem, még maguk az érintettek sem! képviselik Pedig, ha ők családtagjaikkal együtt nem tesznek meg semmit a saját érdekükben, akkor ez a küzdelem nem csak egyoldalúvá, de reménytelenné is válhat. És itt nem a pártszimpátia, vagy a politikai hovatartozásról szólnak az események, hanem SZÁNDÉKOS, TERVEZETT és PARLAMENTI-, valamint KÖZHIVATALI segédlettel véghezvitt eladósításunkról, s az ebből következő teljes kifosztásunkról van szó! Mára már a
PUSZTA LÉTÜNK, ÉLETÜNK A TÉT!

internetfigyelo.wordpress.com : nyomán

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Újabban direkt módon -tévedésből!!!-különböző végrehajtási cselekményeket is végeznek,melyek abszolút törvénysértőek!Később elismerik az "adminisztratíve-tévedést",de néhány év múlva ismétlik az aljas tévedéseket-,mert a végrehajtó célprémiuma /jutaléka!/summásan és kirívóan magas összeg.De ha téved is,neki jár a jutalék!Sajnos,ez a mai Magyarország!Semmi emberi,semmi igazság-szolgáltatás!Csak a kivetettség,- a száműzetés!!

Az ingatlanmaffia írta...

Sajnos János igazad van. Itt ez az ország élhetetlenné vált. Addig amíg a magántulajdon a kaszinó jéték részévé vált, az emberi sorsok, a családi életek annulálva lettek a hatalom által, amíg a végrehajtás mindennel szemben tarolhat, és amíg a banki folyoszámlának nem a tulajdonosa a tulajdonos hanem a végrehajtó, addig ebben az országban az élethez való jog is megszünt. Tök mindegy van -e alkotmány, vagy nincs. A jogállamról meg nem is beszélve, mert az már több tizen éve megszűnt létezni. Van pénzed? Van jogod mindenhez, ha nincs, akkor meg semmihez sincs, főleg nem a saját tulajdonodhoz. Ahhoz a bűnözöknek van elsőbbségi joguk.
El kell húzni innen a p-be SOS-ben ha élni akarsz! Másként nem tudsz. Nem lehet. Élhetetlen ez az ország. Sokan rá fognak ébredni, nem kell már ehhez sok idő, akik eddig csak reménykedtek abban hogy ők kivételek. Nem azok. Nekünk 10- 15 év kellett ennek a ténynek a megtapasztalásához. Sajnos ez lett a magyar sors a jogfosztottsággal kiegészítve !!!!!