2008. november 28., péntek

Az Ilyen jogszerű,...nameg azért "... az olyan jogszerű" ???

Terézváros szerint jogszerűen bontanak a Király utcában. Hát igen. Ismét elgondolkodtató, hogy olyan épület, ami még műemléknek is, martalékává válik valaminek. http://tkatalin.uw.hu


Terézváros szerint jogszerűen bontanak a Király utcában.
Hát igen. Ismét elgondolkodtató, hogy olyan épület, ami még műemléknek is,
martalékává válik valaminek. Bontásra ítéltetett, valamiért. Valamiért, mely
mögött ismét az érdekviszonyok azok, melyek az emberi józan ítélőképesség
felett győzedelmeskedett. Bontani kell, rombolni.! Ez az igazi, "építő, és gazdaságos" beruházás. Valakinek, valakiknek biztos. Érthetetlen, hogy adott hivatalokban az intézkedések, felettébb furcsa módon a polgárok, az emberek érdekviszonyaival szemben, a nemzeti vagyont csorbítva történnek. Születnek meg határozatok, amelyek válnak megfellebbezhetetlenné. Érdekes, hogy mindezt egy toll vonásával tehetik meg, nem törődve semmivel, és senkivel. A háttérben. Nem számít a múlt történelme, nem számít maga az épület jellege múltja, annak történelmi élete. Aztán marad a magyarázkodás. Ilyen jogszerű,.... ,meg azért "olyan jogszerű". Nem csak érthetetlen hogy ezt megtehetik, hanem felháborító is. 
Egyrészt az a kár amit elkövetnek, mely helyrehozhatatlan, pótolhatatlan már a történelmi múltja miatt is, - de nem számít - másrészt pedig az, hogy
mindezt tiltakozások ellenére sem bírálják felül. Rámozdulás akarat nincs. Korlátozás az igen, az akad, a hivatali részről. Ez már csak így a természetes. Úgy tűnik, ma ebben az országban nem az emberekért, azoknak az életének a jobbá tétele, javítása lett a hivatali cél, a szándék. Történetesen olyan korban élünk a XXI században, amikor az emberi életnek, az életszínvonalnak a hivatali papír, papírok váltak a meghatározó elemévé. Nevezetesen azoknak a döntéseknek a kivitelezéséért, amelyet(et)valaki, vagy valakik, egy szék jóvoltából megálmodott(ak). Az ilyen jellegű döntés(ek)- nek egyre szélesebb körben van sajnos realitása, válik valósággá mint tény, hogy a határozatokért vagyunk, és az emberi élet ebben az országban mit sem jelent. 
- Akkor meg minek is kellene is figyelembe venni azt, hogy milyen történelmi múlttal bír az amit le akarnak romboltatni? - Még a papíron sem lehet jogszerű az, ami mindenben csak a romboló szemléletet követi. Mese, hogy oda mit szeretnének építeni. Átmenetileg lehet, de vajon meddig??? 


Rombolnak ismét. Király......-i? 
2006.02.18 -i cikk. http://balhes.virtus.hu

Nincsenek megjegyzések: